Amor mundi Sala Beckett Del 27/06/2019 al 28/07/2019

1919d655-c57b-4d49-ba3a-0657b1cbe434

 

 

 

 

 

 

Protegir el més dèbil justifica l’aplicació de la violència? S’ho pregunta, al final d’una carrera llarga, una professora enfrontada a un dilema moral. La creació més nova d’una autora acostumada a explorar el desconcert vital en les seves obres.

Sinopsi

L’Aurèlia, una mestra a punt de jubilar-se i amb una malaltia que l’està deixant cega, ha estat expulsada de l’escola on treballa per culpa de la reacció violenta que ha tingut amb una alumna.

Ara, sola a casa seva, amb l’única companyia de la seva neboda i d’una monitora jove de l’escola, es fa preguntes sobre la seva carrera i sobre els seus propis principis ètics i pedagògics. Ha estat impulsiva la seva reacció? O sabia perfectament el que es feia? Es pot parlar de bondat i maldat en la infantesa? Com es combat la injustícia entre noies i nois de la mateixa edat? Què li demanem a l’escola? Què estem disposats a delegar en l’educació dels nostres fills?

Amor mundi és un viatge teatral a través d’algunes de les preguntes que pares, mestres, joves i adults ens fem en relació amb la pedagogia i als clarobscurs de la moral.

Victoria Szpunberg, autora resident 2018-19

Amor Mundi és un nou text de Victoria Szpunberg, una dramaturga i directora que ha estudiat a l’Institut del Teatre de Barcelona i a la Universitat Autònoma de Barcelona i que fa de professora al mateix Institut del Teatre i a l’Obrador de la Beckett, entre d’altres centres teatrals. Autora de muntatges com Esthetic Paradise (Grec 2004), Boys don’t cry (Grec 2012), L’onzena plaga (2015) o Balena blava (2018), entre d’altres. Szpunberg fa un teatre connectat al món contemporani on es planteja dilemes polítics i socials i explica el desarrelament i la desorientació fent ús del sentit de l’humor i aplicant als personatges i situacions una perspectiva crítica però no exempta de poesia.

Text escrit en el marc del programa d’autor resident de la Sala Beckett durant la temporada 2018/19.

Autoria i direcció: Victoria Szpunberg

Repartiment: Marta Angelat, Aina Calpe i Blanca Garcia-Lladó

Amb la participació de: Sofia Szpunberg Vallejos i Valentyna Siromakha

Escenografia: Max Glaenzel
Il·luminació: Paula Miranda
Màscares i vestuari: Sílvia Delganeau
Espai sonor: Lucas Ariel
Fotografia: Kiku Piñol
Vídeo: Joan Rodón
Moviment: Constanza Brncic
Assessorament lingüístic: Miquel Cabal
Ajudantia de direcció: Iban Bertran
Estudiant en pràctiques (MUET):Mireia Izquierdo

Una coproducció del Grec 2019 Festival de Barcelona i la Sala Beckett.

Aquest espectacle té servei d’acollida d’infants els diumenges

Més informació, aquí.