Aquest dissabte la Casa de l’Aigua de la Trinitat Vella torna a obrir les portes

Aquest dissabte la Casa de l’Aigua de la Trinitat Vella torna a obrir les portes.

Casa-Aigua-Trinitat-Vella-760x428

Aquest dissabte té lloc l’acte de reobertura de la Casa de l’Aigua de la Trinitat Vella, en què actuaran el grup de percussió Tukantú i l’Escamot Santíssima Trinitat.

La Casa de l’Aigua la va construir la companyia pública municipal barcelonina Aigües de Montcada entre els anys 1915 i 1919. Des de la Trinitat Vella s’impulsava l’aigua fins al dipòsit de la Trinitat Nova, on es clorava i des d’on es conduïa a Ciutat Vella, incloent-hi la Barceloneta. El projecte inicial de proveir d’aigua també l’Eixample a través del túnel obert fins a Vallcarca no va reeixir. La Casa de l’Aigua és actualment un conjunt patrimonial de primer ordre que funciona com a espai museïtzat i ofereix alhora tallers de caràcter social i cultural.

El programa del Museu d’Història de Barcelona (Muhba) proposa mirar Barcelona des del punt de vista de l’aigua i aproximar-se d’una manera diferent a la història dels barris més propers, en format de museu laboratori i en col·laboració estreta amb el Districte de Sant Andreu i els centres d’estudis locals.

En trobareu més informació en aquest enllaç.