ActividadesActualidad

Aquest estiu, hi ha molt a fer al CCCB

Aquest estiu, hi ha molt a fer al CCCB

 

image001

 

 

 

 

 

 

 

L’exposició “La llum negra” convida a un passeig per l’art contemporani creat sota l’influx d’algunes tradicions secretes com la màgia, l’esoterisme, l’ocultisme o la psicodèlia.
El Festival Grec 2018 també s’atura al Centre. Presenta dues produccions molt diferents: una obra creada entre Barcelona i Hong Kong molt poètica, Our Death Won’t Hurt Anybody, i una peça documental que explica el recorregut vital de Raphaëlle Pérez en el canvi de gènere: Raphaëlle.
Un agost més tornen les Gandules amb un programa en sintonia amb la mostra ‘La llum negra’ que presenta nou films que remeten a la màgia, la lisèrgia i l’ocultisme.
El CCCB també obre els seus espais per badar-hi (Mirador i Pati de les Dones), per consultar-hi el seu fons documental (Arxiu CCCB), per menjar i beure alguna cosa (Bar del CCCB) o per adquirir llibres i objectes (llibreria Laie CCCB).
Aquest estiu, es pot triar i remenar al CCCB.

EXPOSICIONS

La Llum negra
Fins al 21 d’octubre

L’exposició tracta sobre la influència que les diferents tradicions secretes han exercit en l’art contemporani des dels anys cinquanta fins a l’actualitat. Presenta unes 350 obres d’artistes tan dispars com ara Antoni Tàpies, Agnes Martin, Henri Michaux, Joseph Beuys, Ulla von Brandenburg, William S. Burroughs, Joan Jonas, Jordan Belson, Goshka Macuga, Kenneth Anger, Rudolf Steiner, Alejandro Jodorowsky, Francesco Clemente i Zush.
L’exposició aplega, de manera més o menys cronològica, pintures, dibuixos, audiovisuals, escultures, fotografies, instal·lacions, llibres, música, gravats i documents d’artistes en gran part d’Amèrica del Nord, país on històricament les tradicions secretes han gaudit de més acceptació.

ACTVITATS

Culturnautes
Juny – juliol

Casal d’estiu del CCCB per a nens i nenes de 6 a 14 anys. Durant quatre setmanes es treballen continguts del CCCB a partir de tallers i activitats lúdiques vinculades a una disciplina artística, i portades a terme per especialistes en el tema.

 

Grec’18
Our Death Won’t Hurt Anybody
Del 6 al 8 de juliol

Una obra del Teatro de los Sentidos i el Tang Shu-wing Theatre Studio. Entre Barcelona i Hong Kong, les dues companyies treballen per crear un nou llenguatge escènic a cavall entre el món sensorial i el físic, la imatge i la narrativa. L’espectacle, estrena mundial, reflexiona sobre la humanitat a partir de la naturalesa de la guerra, prenent com a referència el llibre clàssic xinès «L’art de la guerra» de Sunzi.
Raphaëlle
Del 12 al 15 de juliol

Després de presentar Nadia (Grec 2014), la història d’una jove afganesa, i Claudia (Grec 2016), el testimoni d’una filla de desapareguts a l’Argentina, La Conquesta del Pol Sud torna al CCCB amb Raphaëlle, una nova obra de teatre documental amb què la companyia s’interroga sobre el rol de la dona a la societat. Raphaëlle ens explica el recorregut vital de Raphaëlle Pérez en el canvi de gènere; un camí marcat per la lluita per la identitat, per l’autoafirmació i pel trencament de motlles.
Museum Quizz Summer Tour. Trivial per equips
18 de juliol

Segona edició del Museum Quiz Summer Tour, un trivial per equips que es jugarà cada dimecres des del 27 de juny fins el 25 de juliol, consecutivament a cada un dels cinc museus participants: Museu Marítim de Barcelona, Museu de Ciències Naturals de Barcelona, Museu Nacional d’Art de Catalunya, Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i Museu d’Arqueologia de Catalunya.

Mirador obert
8 i 22 juliol
5, 12, 19 i 26 agost
Entrada lliure

Obrim al públic la Sala Mirador, l’espai més emblemàtic del Centre, situada a la cinquena planta. A través de la façana de vidre es pot contemplar Barcelona des d’una perspectiva poc usual: el mar, el Barri Gòtic i la Ciutat Vella, Montjuïc, el Tibidabo i la torre Collserola. Unes magnífiques vistes sobre la ciutat de Barcelona.

Pantalla interior. Mary Ellen Bute
De l’1 al 31 d’agost
Entrada lliure

Gandules’18
Del 7 al 23 d’agost
Entrada lliure

El cinema d’estiu del CCCB aquest any proposa nou pel·lícules que apel·len a la il·luminació com a via d’entusiasme i revelació. La carreta fantasma, La noche del demonio o La torre de los siete jorobados són alguns dels títols que s’hi podran veure.

Arxiu CCCB
Tot l’any
Entrada lliure

Espai de consulta amb més de 10.000 referències multimèdia sobre temes clau de la cultura i el pensament contemporanis. Constitueix el fons documental del CCCB i ha estat generat pels debats, les exposicions, els festivals, els concerts i les publicacions del centre.
Soy Cámara online
Tot l’any

Un laboratori de nous formats audiovisuals produït pel CCCB en col·laboració amb diferents universitats i realitzadors que es pot visionar a Youtube. És un espai experimental i participatiu en l’ecosistema de la xarxa que reflexiona sobre els temes més urgents de la societat contemporània, posant èmfasi en com es produeixen les imatges, tant en els àmbits tradicionals com a Internet.

HORARIS
Exposicions, Mirador, Arxiu Xcèntric i Pantalla interior
De dimarts a diumenge i festius 11.00 – 20.00
Dilluns no festius tancat
L’accés a les sales d’exposicions s’acaba 30 minuts abans de l’hora de tancament.

Arxiu CCCB
De dimarts a divendres 15.00 – 20.00
Dissabtes, diumenges i festius 11.00 – 20.00
Dilluns no festius tancat

Gandules
Dimarts, dimecres i dijous d’agost 22.00
PREUS

Exposicions
Entrades a la venda a les taquilles del CCCB (taquilles@cccb.org / 933 064 161).

Entrada a una exposició 6 €
Entrada combinada 8 €
Entrada reduïda a una exposició 4 €
Entrada reduïda combinada 6 €
Dies d’entrada gratuïta

Entrada gratuïta
Diumenges de 15.00 a 20.00 (aforament limitat)
Aturats
Carnet de docent de la Generalitat
Amics del CCCB
Col·lectius amb acords de gratuïtat signats
Jubilats amb Targeta Rosa
Membres de l’ICOM
Menors de 12 anys
Periodistes acreditats

Entrada reduïda
Carnet Jove
Carnet de Biblioteques
Famílies nombroses i monoparentals
Grups (mínim de 15 persones)
Jubilats
Menors de 25 anys