Aquest Nadal, microteatre a la modernista Casa Lleó i Morera (27 de desembre i el 3 de gener)

CASA-L~1Aquest Nadal, microteatre a la modernista Casa Lleó i Morera

Aquestes festes de Nadal es viuran de manera molt especial a la Casa Lleó i Morera (www.casalleomorera.com), edifici modernista obra de Lluís Domènech i Montaner situat al Passeig de Gràcia de Barcelona. Per primera vegada, la Casa inclourà sessions de microteatre, amb obres que transcorren a diferents espais del pis principal i que sorprendran al visitant pel seu innovador format.

Admirar un dels conjunts de les arts decoratives del Modernisme més ben conservats, al mateix temps que es gaudeix d’un espectacle teatral, és l’atractiva proposta cultural que presenta per aquest Nadal la Casa Lleó i Morera. Tres peces de microteatre, de 15 minuts de duració cadascuna, tindran lloc a tres espais de la Casa: saló, despatx i menjador. ‘A les Fosques’ (thriller), ‘El Catalon d’una Nit d’Estiu’ (comèdia musical) i ‘Moro’ (política) són les tres obres que es representaran i, al acabar, es servirà als assistents una copa de cava al patí interior de la Casa. Aquesta activitat es durà a terme el 27 de desembre i el 3 de gener en tres sessions consecutives 18h, 19.30h i 21h.

Microteatre Fora del Teatre de la mà del Festival Píndoles

Les tres peces de microteatre seleccionades provenen del Píndoles – Festival de Microteatre Fora del Teatre, que neix com el primer festival de microteatre de Barcelona. La seva primera edició es va dur a terme els dies 5, 6 i 7 de juny de 2015 a l’Alberg Mare de Déu de Montserrat, casa d’arquitectura modernista i neomoresca al districte de Gràcia. El Píndoles aposta decididament pel concepte “teatre fora del teatre”, és a dir, presentacions fora dels escenaris, en espais poc convencionals, on la proximitat del públic amb els actors augmenta l’experiència teatral en intensitat, a la vegada que la fa única. Al Píndoles, el teatre no es veu des d’una platea, es viu en espais tan singulars com unes golfes, una terrassa o una antiga capella.

L’èxit de la primera edició del festival ha animat als seus creadors a donar vida a les peces estrenades (totes elles inèdites i escrites i interpretades per professionals) més enllà de les dates del festival, creant la #GiraPindoles, per a què més públic pugui gaudir-ne. I en aquest sentit, la col·laboració amb Cases Singulars és clau, ja que els espais de la Casa Lleó Morera són perfectes per fer teatre en espais diferents alhora que captivadors.

Tres microbres, tres gèneres, un sol espectacle

La proposta inclou una visita pel primer pis de la casa modernista i el gaudi de tres obres de microteatre:

• Moro, escrita i dirigida per Jumon Erra i interpretada per Jaume Casals i Gloria Rodrigo. Sinopsi: Una proposta molt lligada a l’actualitat, on hi entren en joc temes com la política, el jihadisme, i el
món de la parella.

• A les fosques, thriler escrit per Octavi Egea, dirigit per Àngel Amazales i interpretat per Àngel Amazares, Josep Antoni Lej, Santi Monreal i Ariadna Suñé. Sinopsi: Eva, una psiquiatra casada amb un polític, va a passar el cap de setmana a una solitària masia d’alta muntanya. La masia és a les fosques per una averia. Eva rep una trucada amenaçadora… Una situació clàssica “dona tancada en una casa a les fosques assetjada per un psicòpata”, amb una diferència, que en aquests cas, els espectadors estan tancats a la mateixa habitació. I l’assassí seu entre ells.

• El catalon d’una nit d’estiu. Comèdia musical escrita i dirigida per Roc Esquius i interpretada per Núria Deulofeu, Carles Garcia Llidó, Isidre Montserrat i Blanca Pascual. Sinopsi: Un nou estil de música està petant-ho molt fort a Barcelona. Aquesta nit, un aspirant a cantant improvisador fa una prova per un dels grups més potents del moment. Però també aquesta nit, coneixerà a la noia que vol veure despertar cada dia. I l’haurà de conquistar sense parar de rimar.

Una gran mostra de les diferents disciplines artístiques del modernisme

Des de que va obrir les portes a principis de 2014, la Casa Lleó i Morera ha esdevingut un atractiu turístic, cultural i històric de referència a la ciutat. A través d’un recorregut guiat per la casa, els visitants poden conèixer l’entorn socio-cultural de la Barcelona de principis del segle XX i admirar, en el seu emplaçament original, les diferents disciplines artístiques realitzades per mestres i artesans de renom, com vitralls, mosaics, esgrafiats, escultures…

Més enllà de les propostes i activitats especials de Nadal, les visites a la Casa es realitzen de dimarts a diumenge, i en diferents idiomes: català, castellà i anglès i, sota demanda, també en altres idiomes. En format de ‘visites guiades’ o ‘visites express’, els recorreguts són en grups reduïts i comentats per un guia.

La Casa, propietat del Grup Núñez i Navarro des de 2006, va ser rehabilitada amb la voluntat de contribuir a preservar el patrimoni de Barcelona. En els seus més de 60 anys d’història, el Grup Núñez i Navarro ha fet front sovint a importants reptes per rehabilitar edificis, recuperar parts catalogades i adequar les zones de nova construcció a l’estil original, com l’hotel H1898 i La Rotonda, entre altres.

Activitat. Microteatre a la Casa Lleó i Morera
Quan. Diumenge 27 de desembre i 3 de gener a les 18h, 19.30h i 21h
Preu especial: 22€ (inclou tres obres de microteatre i copa de cava)
Informació i inscripcions: www.casalleomorera.com