«ARA» (del 22 de gener al 7 de febrer) Teatre Regina

20160107135840«ARA»
Cia. de creació KUNSTant

Del 22 de gener al 7 de febrer. Divendres i dissabtes a les 21h, diumenges a les 20h.
Teatre Regina

 

 

Direcció i dramatúrgia: Gisela Saló
Ajudant de direcció: Diego Fornell
Música en directe: Èlia Lucas i Aimar Redolad

SINOPSI

Una obra de teatre de nova dramatúrgia inspirada en fets reals.

«ARA» és la història de dues dones, una mare i una filla.

Una mare que ha silenciat la seva vida fins el dia que decideix escriure-ho tot. Una filla que no coneix realment la seva mare, només la seva màscara. Una filla que no entén la seva mare i a causa de la seva demència senil ja temps que no hi pot tenir una conversa, si és que mai n’han tingut una normal. Uns escrits que la filla trobarà, no per casualitat, i que destaparan la veritat. Unes memòries a través de les quals la filla s’aproparà a la seva mare com mai ho ha fet abans. Una vida que per fi, ara, sortirà a la llum.

«Jo a la Bisbal ho tenia tot: una vida prou fàcil i tranquil·la. Crec que allò era la felicitat. Però no vaig entendre el mal que podia arribar a fer la soledat fins que vaig ser a Barcelona, amb la Guerra.

La vida se’m va escapar de les mans.

Deixo escrita la meva història perquè em mereixo que se sàpiga la veritat i jo ara ja no puc explicar-la.»

Una mare, una filla i unes memòries ens transporten a una vida d’emocions silenciades.

LA COMPANYIA

La companyia de creació Kunstant sorgeix de la necessitat de professionalitzar un projecte d’estudis, l’obra de teatre «Ara”.

El producte, nascut al 2012, suposa la unió de més d’una desena de persones, entre tècnics i intèrprets, que treballem en una mateixa direcció: portar «Ara” als escenaris. Gràcies a aquesta sinèrgia, la obra viatja des del barri del Clot de Barcelona fins al Teatre Principal d’Olot, aturant-se en dues ocasions a la Nau Ivanow als mesos de març i maig del 2015. Durant el recorregut, el projecte evoluciona al mateix temps que els coneixements de la companyia, convertint «Ara” en un projecte sòlid i professional.

La companyia Kunstant i els seus membres treballem, paral·lelament, en altres projectes de creació col·lectiva i recentment hem muntat la peça «Under Construction”, d’Ariadna Pastor, guanyadora del concurs de teatre breu de la Violeta de Gràcia.

Intèrprets:

Paula Arbós

Ramon Bonvehí

Marina Mulet / Júlia Santacana

Josep de Font

Eva Herrero

Javier Lopez

Jaume de Sans

Jesusa Andany

Sònia Masuda

Músics:

Aimar Redolad (Guitarra)

Èlia Lucas (Piano)

Equip tècnic:

Direcció i dramatúrgia: Gisela Saló. Ajudant de direcció: Diego Fornell. Banda sonora: Ignasi Caballé, Joan Birulés i Lídia Rodríguez. Audiovisual: Gerard Cid. Disseny de llums i so: Llubí Casas (llum) i Judit Vicente (so). Espai escènic: Víctor Fernández i Gisela Saló. Vestuari: Sònia Masuda i Ariadna Illán. Producció: Raúl Gallegos i Georgina Arcusa. Fotografia: Gemma Gibert. Disseny web: Ernest Llompart. Disseny gràfic: Laura Magallón i Gisela Saló.