Arrenca la quarta edició d’El teatre pren la paraula

 

Arrenca la quarta edició d’El teatre pren la paraula

  • Amb aquest cicle, la Fundació Romea per a les Arts Escèniques promou un fòrum de debat al voltant de les formes i relats que concerneixen el teatre, obert a personalitats destacades de l’àmbit de la cultura.
  • Enguany el cicle oferirà cinc debats post-funció relacionats amb espectacles teatrals actualment en cartellera, als teatres Romea, Goya, La Villarroel i Condal.

68966cc0-8a76-43e5-9f7d-a6057eef48ed

 
El pròxim 3 de novembre, la Fundació Romea per a les Arts Escèniques inaugura nova temporada d’El teatre pren la paraula, un cicle d’activitats que pretén oferir un fòrum de debat al voltant de les formes i relats que concerneixen el teatre, obert a personalitats destacades de l’àmbit de la cultura.
La quarta edició del cicle sobrepassa l’estricte àmbit de les arts escèniques i recull materials provinents d’altres expressions artístiques. El teatre sempre ha tingut un comportament transfronterer i, en els darrers anys, aquesta circumstància s’ha multiplicat exponencialment, ja sigui pel renovat interès que ha despertat l’espectacle en viu (atesa la predominança creixent de la xarxa) o pels avantatges que suposen les noves tecnologies. Si tradicionalment l’àmbit de relació del teatre amb altres arts quedava circumscrit essencialment al món de la literatura i el cinema, cada cop és més habitual observar tractaments audiovisuals més innovadors, escenografies que esdevenen peces dotades d’interès tecnològic per si mateix o temàtiques que s’interessen por qüestions científiques o filosòfiques.
 
PROGRAMACIÓ EL TEATRE PREN LA PARAULA
Durant els mesos de novembre i desembre del 2016, la quarta edició d’El teatre pren la paraula oferirà cinc activitats, en format post-funció, relacionades amb espectacles de la temporada 2016-2017 dels teatres gestionats per Focus -Romea, Goya, La Villarroel i Condal-:

  • Relació entre teatre i literatura: El filósofo declara – 3 de novembre – Teatre Romea
  • Relació entre teatre i art: Art – 10 de novembre – Teatre Goya 
  • Relació entre teatre i fotografiaLa Treva – 24 de novembre – La Villarroel
  • Relació entre teatre i coneixementLa taverna dels bufons – 22 de desembre – Teatre Romea
  • Relació entre teatre i tecnologiaGeronimo Stilton, Gran Retorn a Fantasia – 29 de desembre – Teatre Condal