Arriba la Festa Major de les Corts 2018!! Del 5 al 14 d’octubre

Arriba la Festa Major de les Corts 2018!!

descarga

 

 

 

 

 

 

Del 5 al 14 d’octubre, les Corts s’omplirà de confeti, foc, música, ball, cultura popular, poesia, esport, circ, animació, diversió, convivència i somriures. Deu dies de festa amb 280 activitats de tot tipus, per a tots els públics i a tots els barris del districte.

La Festa Major arriba amb els clàssics de sempre: el pregó, enguany a càrrec d’Anna Morancho, de l’Associació Discapacitat Visual Catalunya B1+B2+B3 i membre de l’Espai d’Inclusió; el correfoc unitari; el concert líric de Festa Major; el Circorts; l’elecció del cortsenc o cortsenca de l’any; l’homenatge a les entitats; les sardanes, gegants i castellers; les rutes guiades; el castell de focs; i els concerts de música per a tots els gustos, entre moltes altres activitats.

D’altra banda, es consoliden activitats com el Toc d’inici, que barreja tradició i modernitat amb la col·laboració dels Diables de les Corts i el Centre de creació La Caldera de les Corts; o el Festival d’animació Oriol Canals que, per tercer any consecutiu, omplirà el districte amb contes, cançons, rialles i una guerra de confeti per a petits i grans.

Les novetats més destacades

La Festa Major de les Corts, que suma ja 212 anys, arriba aquest 2018 amb diverses novetats. Per una banda, nous escenaris d’activitats com la recent estrenada biblioteca Montserrat Abelló o el Parc de Can Rigal, que enguany estrena una jugatecambiental. D’altra banda, el concert líric de Festa Major canvia de dia i enguany se celebrarà el dissabte 13 d’octubre a l’Auditori Axa, amb l’actuació de la soprano Sara Bañeras. Per acabar, i com a novetat destacada, la segona edició de la ‘Ruta de Tapes per les Corts’ coincidirà amb la Festa Major, el dimecres 10 d’octubre. Després, els veïns i veïnes del districte la podran gaudir tots els dimecres fins al 31 de desembre.

Una festa major inclusiva

Com ja és tradicional, el programa de la festa inclou activitats inclusives per afavorir la participació de persones amb mobilitat reduïda i amb diversitat funcional. Enguany s’incorporen, també, tot un seguit de rutes guiades adaptades al patrimoni de Pedralbes. A més, el programa imprès de la festa està adaptat, com en edicions anteriors, a les persones amb discapacitat visual, amb un codi invisible a la portada que, mitjançant una aplicació mòbil gratuïta (Wheris), enllaça a unes locucions que llegeixen tota la informació. Descarrega el programa amb les locucions per a persones amb discapacitat visual.

Desenes d’entitats, les comissions de festes, el veïnat, els equipaments culturals i esportius, el teixit comercial i el Districte de les Corts han fet possible que novament, i des de fa més de dos segles, la Festa Major de les Corts sigui una realitat. També, els patrocinadors de la festa: El Corte Inglés, l’Illa Diagonal i el RACC.

Consulta el programa en línia.