Arriba una nova edició de la Fira Masroig Vi Solidari 3 de junyEl municipi del Masroig es prepara per a la celebració de la XI edició de la Fira Masroig Vi Solidari, que enguany se celebra aquest pròxim dissabte 3 de juny. Un any més, els cinc cellers que formen part de la iniciativa –Cellers Can Blau, Coca i Fitó, Dit Celler, Orto Vins i Celler Masroig-, amb el suport de la Denominació d’Origen Montsant, han unit esforços, i part de la seva producció, per elaborar les 3.000 ampolles de vi solidari amb l’objectiu de recaptar fons per a la recerca sobre el càncer infantil que porten a terme a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

La inauguració de la fira serà a les 11:30h del matí, i comptarà amb la presència dels padrins d’aquesta edició: la periodista i realitzadora del programa de Catalunya Ràdio Un restaurant caníbal a BerlínPaula Molés; el periodista d’internacional de Catalunya Ràdio, Xavier Vilà; i el president de la companyia de teatre i dansa La Corranda de Falset, Josep Ahumada. També hi seran presents l’alcalde del Masroig, Ferran Masip; Sara Sánchez Molina, investigadora principal del laboratori de recerca en càncer infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu; i Joan Antoni Cano, coordinador de la iniciativa Masroig Vi Solidari. L’acte estarà conduït un any més per la Cristina Beltran, voluntària de la iniciativa.

La fira se celebrarà al Bancal de l’Alegno (carrer Progrés) del Masroig i estarà oberta en horari de matí des de les 10:30h a les 14h, i a la tarda a partir de les 18h. Al llarg de tot el dia, els assistents podran gaudir d’activitats culturals per a grans i petits, música gastronomia de proximitat. A més de tastar el vi solidari, es podran tastar també altres referències dels cellers elaboradors, així com del celler convidat en aquesta edició, el Celler Quim Batlle, de la Denominació d’Origen Alella.Disseny de l’etiqueta

En la il·lustració de l’etiqueta d’aquesta anyada han participat nens i nenes de 39 escoles de les comarques del Priorat, la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Baix Camp. I enguany, a més, s’han sumat 3 instituts de Falset, Móra d’Ebre i Móra la Nova. En total, més de 3.000 alumnes que han comptat també amb la col·laboració dels padrins de l’edició, així com de la reconeguda dibuixant Pilarín Bayés.
Sobre Masroig Vi Solidari

Masroig Vi Solidari és una iniciativa que neix l’any 2011 de la mà de set cellers del Masroig que decideixen unir part de la seva producció per elaborar una sèrie d’ampolles solidàries que surten a la venda en el marc de la Fira Masroig Vi Solidari amb l’objectiu de recaptar fons per a la lluita contra el càncer infantil. En les deu edicions anteriors, la iniciativa ja ha aconseguit recaptar 277.000€.

Per aquells que no puguin assistir a la fira, però vulguin contribuir amb el projecte, les ampolles de vi solidari, que es vendran a 10€, estaran també disponibles online a través de la botiga de Vilaviniteca.