Avui no sopem, la comèdia de la tardor, arriba al Teatre Condal (del 2 de setembre al 30 d´octubre)

Avui no sopem, la comèdia de la tardor, arriba al Teatre Condal

 

82a8c98b-c9cf-4033-bc96-53246d82a34e

  • L’exitós tàndem format per Pep Anton Gómez i Jordi Sánchez presenta la seva primera comèdia familiar. 

  • La decisió d’un matrimoni jubilat d’anar a viure a pagès desencadena un hilarant enfrontament amb els seus fills. 

 
Quin és el resultat d’unir a dos dramaturgs experts en la comèdia i a cinc enginyosos actors especialistes en l’art de fer riure? Avui no sopem, la primera comèdia familiar de Pep Anton Gómez i Jordi Sánchez, protagonitzada per Jordi Banacolocha, Maife Gil, David Bagés, Susanna Garachana i Mercè Martinez, arriba al Teatre Condal el pròxim 2 de setembre.

«Volíem posar el nostre granet de sorra en l’àmbit de les comèdies familiars», explica el també director, Pep Anton Gómez. Tant per a ell com per a Jordi Sánchez aquest muntatge suposa tancar un cicle que va començar fa 15 anys amb Excuses. «És una comèdia naturalista amb la qual el públic empatitzarà fàcilment», comenta Gómez. «I compta amb un desenllaç sorprenent i una escena final hilarant!», destaca el director de l’espectacle.

D’on sorgeix el projecte
Segons explica Gómez, el projecte neix d’un antic guió sobre un casament que mai va arribar a veure la llum i que, anys més tard, els seus autors han recuperat i actualitzat, mantenint els personatges originals i modificant l’emplaçament. Pep Anton Gómez destaca que el muntatge neix «no de tant la necessitat d’explicar aquella història, sinó de la necessitat de donar a conèixer aquells personatges».

La companyia d’Avui no sopem
La importància de l’obra recau en els actors que interpreten els seus cinc protagonistes. «Avui no sopem és una comèdia d’actors», afirma Gómez, perquè la comèdia «té un text que s’ha de dir amb un ritme i d’una manera molt determinada», afegeix. «Els cinc actors estan insuperables. No podria haver trobat actors més bons que aquests», declara Gómez.
A Avui no sopem la Maria Teresa (Maife Gil) i en Vicenç (Jordi Banacolocha) són a un matrimoni de classe mitjana resident a Barcelona. Estan jubilats i fa temps que es plantegen marxar de la ciutat i anar a viure a la masia del poble, però mai s’acaben de decidir. Per què? Una filla (Mercè Martinez) de gairebé quaranta anys que encara viu amb ells i un fill (David Bagés) amb cara de pocs amics els ho impedeixen…

 

DADES PRÀCTIQUES
del 2 de setembre al 30 d’octubre
Autors: Pep Anton Gómez i Jordi Sánchez
Direcció: Pep Anton Gómez
AmbJordi Banacolocha, Maife Gil, David Bagés, Susanna Garachana i Mercè Martinez. 
Producció: Focus

Durada: 1 hora i 30 minuts aprox.