Teatro

Ballet du capitole Giselle diumenge 12 de maig 19:00h Teatre-Auditori Sant Cugat

TEATRE-BARCELONA-Ballet-du-capitole-giselle-0-720x320
diumenge 12 maig 20191
9:00h
“Una obra mestra indiscutible del ballet romàntic i un dels títols més aplaudits al llarg del segle passat.”

Ballet en dos actes creat el 28 de juny de 1841 a la Reial Acadèmia de Música de París (Salle Le Peletier) sobre un llibret de Théophile Gautier i Jules-Henri Vernoy de Saint-Georges basat en l’obra De l’Allemagne de Heinrich Heine.

Durant més de dos segles, el Ballet du Capitole es va dedicar a l’òpera, realitzant l’espectacle de les òperes que es presentaven al Théâtre du Capitole. El 1949, a iniciativa del mestre de ballet i coreògraf Louis Orlandi, el teatre va començar a dedicar tardes completes a la dansa i el Ballet du Capitole es va convertir en una companyia de ballet en el sentit més ampli de la seva denominació. A l’agost de 2012, el ballarí i coreògraf Kader Belarbi va assumir el càrrec de Director de dansa del teatre, dedicant-se a mantenir la tradició del gran repertori clàssic i neoclàssic, alhora de crear una companyia més oberta a altres llenguatges i estètiques.

Tradició i modernitat resumeixen la vocació del Ballet du Capitole que, temporada rere temporada, amb els seus 35 ballarins que provenen de 14 països diferents, és el reflex d’una companyia que viu en sintonia amb el seu temps i oberta a tothom.

Fitxa artística

Versió
Kader Belarbi
Basat en Jules Perrot i Jean Coralli (1841)
Creat per al Ballet du Capitole, el 20 de desembre de 2015, al Capitole de Toulouse

Ballet du Capitole
Director de la dansa
Kader Belarbi

Música
Adolphe Adam

Coreografia i posada en escena
Kader Belarbi

Assistent-coreògraf
Laure Muret

Escenografia
Thierry Bosquet

Vestuari
Olivier Bériot

Disseny i joieria
Marc Deloche

Il·luminació
Sylvain Chevallot