Banda Municipal de Barcelona tanca la temporada amb un concert gratuït a la Plaça del Rei (31 de juliol)

Banda Municipal de Barcelona tanca la temporada amb un concert gratuït a la Plaça del Rei

bandamunicipal-petita

 

 

 

 

 

 

 

La Banda Municipal de Barcelona, dirigida pel mestre Salvador Brotons, oferirà el proper 31 de juliol (20.30h) un concert gratuït a la Plaça del Rei. Des d’aquest racó únic de la ciutat la Banda interpretarà algunes de les obres que s’han pogut sentir aquesta temporada a L’Auditori i oferirà un tastet del què ha preparat per la nova temporada 15-16 que començarà el 18 d’Octubre amb l’Obertura 1812 de Txaikovski. Una temporada que promet ser molt especial perquè aquesta formació històrica celebra el seu 130 aniversari.

Per al concert de la Plaça del Rei de Barcelona la Banda ha preparat un programa amb gran presència de compositors catalans tant històrics com actuals. S’hi podrà escoltar una selecció de les Danzas españolas d’Enric Granados, del qual el 2016 es commemora el centenari de la seva mort, Pàtria, del compositor barceloní Enric Morera i L’Alimara. Poema Simfònic de Manel Oltra. La Banda també interpretarà la Simfonia núm. 1 d’Elisenda Fàbregas i Empúries. Sardana lliure d’Eduard Toldrà que sonarà la propera temporada a L’Auditori. El concert acabarà amb una selecció de El amor brujo de Manuel de Falla del qual s’està celebrant el centenari de la seva composició.

La Banda Municipal de Barcelona és una de les agrupacions musicals més antigues de la ciutat i des de la seva creació ara fa 130 anys s’ha mantingut fidel a l’objectiu d’apropar la música dels grans compositors a la ciutadania i oferir actuacions de gran qualitat. El concert gratuït a la Plaça del Rei és una mostra més d’aquest compromís de la Banda amb la ciutat.