Bàrbara Mestanza inaugura la temporada 2020-21 de la Sala Beckett amb el thriller feminista ‘Todas las flores’

Bàrbara Mestanza inaugura la temporada 2020-21 de la Sala Beckett amb Todas las flores
Todas las flores, un text de Bàrbara Mestanza, inicia funcions el 10 de setembre i el firma l’autora conjuntament amb Laia Alberch, Judit Colomer i Carla Tovias

La proposta, un thriller feminista, s’havia d’estrenar el mes de maig com a resultat de la residència de la companyia The Mamzelles


La primera proposta arrenca el proper 10 de setembre a la Sala de baix: es tracta de l’espectacle Todas las flores de Bàrbara Mestanza, membre de The Mamzelles, companyia resident a la Sala Beckett el 2019-20. L’estrena oficial de l’espectacle serà el 15 de setembre.
 
La companyia presenta doncs el resultat de la seva residència, un espectacle creat principalment per dones i interpretat per dones, que firmen conjuntament Laia Alberch, Judit Colomer, Bàrbara Mestanza iCarla Tovias. A escena, sis actrius: Laia Alberch/Bàrbara Mestanza, Maria Hernández, Georgina Latre, Júlia Molins, Sandra Pujol i Carla Tovias.

En paraules de la seva autora, “Todas las flores es mou entre el mite grec i la ciència-ficció, i travessa els grans dilemes de sempre (el sentit de la vida, el significat de la mort, el buit de l’existència, etc.) des de punts de vista que, potser, sempre han estat invisibilitzats”.

Les sis protagonistes de la proposta sentiran a les mans la responsabilitat de transcendir el pes del què, fins ara, ha significat ser humà: colonialisme de cossos i territoris, i mans tacades de sang.Vídeo: Bàrbara Mestanza parla de Todas las flores


https://youtu.be/DSWMbdof-Jk

Vídeo: Bàrbara Mestanza parla de Todas las flores

Sinopsi
Diuen que hi ha un convent de pedra i flors envoltat d’arbres i ocells en algun lloc perdut d’aquesta terra.
Diuen que allà, un estiu, dues dones van arribar portant filles als seus ventres.
Diuen que algú les va portar allà per fer-les parir.
Diuen que van ser dies de sol.
I un dia es va posar a nevar, seguia sent estiu però la neu i el gel les van acorralar.
I la mort va començar a caure del cel. Ella va picar la porta d’aquell palau de pedra i flors, i aquelles dones la van deixar passar, suaument.
Alguns diuen que llavors van perdre el nord, alguns que la claredat va estampar les seves cares, alguns que es van convertir en monstres gegants i d’altres encara les busquen.
Seguia sent estiu i llavors, va arribar l’Apocalipsi.D’esquerra a dreta: Judit Colomer, Laia Alberch, Bàrbara Mestanza i Carla ToviasThe Mamzelles, companyia resident la temporada 2019-20
The Mamzelles s’inicia com un grup de música format per Paula Malia, Bàrbara Mestanza i Paula Ribó. Paral·lelament comencen a treballar amb l’Àlex Mañas, dramaturg i director teatral. Així neix The Mamzelles Teatre. Plegats fan tres espectacles.

El 2014 estrenen F.A.M.Y.L.I.A a la Sala Atrium, la primera peça escrita i dirigida íntegrament per The Mamzelles. Posteriorment, duen a l’escenari Mafia(escrit per les tres integrants de The Mamzelles i dirigit per Bàrbara Mestanza i Paula Ribó), primer premi de la beca Despertalab i primer premi del festival Singlot.

The Mamzelles creen amb la voluntat de renovar la representació de les dones en escena sense caure en la propaganda i sense perdre el caràcter àcid i clar de la companyia. Sempre mostrant un altre tipus de dona jove lluny de la complaença i la decència, parlant de temàtiques molt properes a tots, en un context fora del comú.

Todas las flores de Bàrbara Mestanza


 
Idea original, autoria i direcció: Bàrbara Mestanza
Una creació de: Laia Alberch, Judit Colomer, Bàrbara Mestanza i Carla Tovias
 
Amb: Laia Alberch/Bàrbara Mestanza, Maria Hernández, Georgina Latre, Júlia Molins, Sandra Pujol i Carla Tovias
 
Disseny de vestuari: Joan Ros
Música i espai sonor: Clara Aguilar
 
Del 10/09/2020 al 04/10/2020
Estrena oficial: Dimarts 15/09/2020
De dimarts a dissabte a les 20h
Diumenge a les 18h
 
Sala de baix
Espectacle en castellà