Barcelona apaga els llums per l’Hora del Planeta 2016 (19 de març)

160317-planeta-terra
Barcelona apaga els llums per l’Hora del Planeta 2016

Dissabte, 19 de març, les fonts ornamentals de la ciutat, la façana de l’Ajuntament i alguns monuments i edificis emblemàtics s’apagaran entre les 20.30 i les 21.30 hores en una acció contra el canvi climàtic.

L’Ajuntament de Barcelona s’adhereix dissabte, 19 de març, a l’Hora del Planeta 2016 i apagarà l’enllumenat de les fonts ornamentals i d’alguns monuments i edificis emblemàtics, així com de la façana de l’Ajuntament entre les 20.30 i les 21.30 hores.

L’Hora del Planeta és una crida mundial impulsada per l’organització World Wildlife Fund (WWF), que convida ciutats, organitzacions i la ciutadania en general a apagar els llums. El lema d’enguany és “El moment d’actuar és ara. Canvia pel clima” i fa referència a l’acord de París del mes de desembre del 2015, en què els governs de tot el món van prendre partit a favor del clima.

L’Hora del Planeta a Barcelona

Les fonts ornamentals que s’apagaran són les del centre de la ciutat que funcionen fins a les 21.00 hores: la font que hi ha a l’encreuament del passeig de Gràcia amb la Gran Via; les Fonts Bessones, a la plaça de Catalunya; la font del monument a Francesc Macià, també a la plaça de Catalunya; la Font de Diana, a l’encreuament de la Gran Via amb el carrer de Roger de Llúria; la font a l’encreuament de la Gran Via amb la rambla de Catalunya, i la Font dels Sis Putti, a la plaça de Catalunya. Pel que fa a la Font Màgica de Montjuïc, els espectacles no es veuen afectats, ja que l’última sessió en horari d’hivern té lloc entre les 20.00 i les 20.30 hores, però a les 20.30 hores se n’apagaran els llums, com a la resta de fonts ornamentals de la ciutat.

A banda de la façana de l’Ajuntament, també s’apagaran els llums dels edificis i monuments de la ciutat següents: la basílica de Santa Maria del Mar, l’església de la Mercè, l’església del Pi, el monument a Colom, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Macba), la muralla del Sotstinent Navarro, el Palau de la Virreina, la plaça de Ramon Berenguer el Gran, el monument a Mossèn Cinto Verdaguer, la Sagrada Família, el Castell de Montjuïc, l’aurèola del Palau Nacional, els Pavellons Güell, el campanar de Sant Vicenç, el rellotge de la plaça de la Vila de Gràcia, el monument a Anselm Clavé (passeig de Sant Joan), l’escultura de David i Goliat, el Park Güell (turó de les Tres Creus), la Torre de la Llum, Can Fabra, les Tres Columnes del Litoral, l’església d’Abraham, el Centre Moral i Cultural (carrer de Pujades), la Formiga Martinenca (carrer de Mallorca), la façana de totes les seus dels districtes, l’Arc de Triomf, la Torre Baró i l’Obelisc.