Barcelona apaga la llum per l’Hora del Planeta 2017 (25 de març)

 

Barcelona apaga la llum per l’Hora del Planeta 2017

 
 
 
 Ajuntament_de_Barcelona_-1024x778

 

 

 

 

 

 

Dissabte 25 de març, la façana de l’Ajuntament i alguns monuments i edificis emblemàtics de la ciutat s’apagaran entre les 20.30 i les 21.30 hores en una acció destinada a conscienciar i lluitar contra el canvi climàtic.

L’Ajuntament de Barcelona s’adhereix dissabte, 25 de març, a l’Hora del Planeta 2017 i apagarà l’enllumenat d’alguns monuments i edificis emblemàtics, així com de la façana de l’Ajuntament entre les 20.30 i les 21.30 hores.

L’Hora del Planeta és una crida mundial impulsada per l’organització World Wildlife Fund (WWF), que convida ciutats, organitzacions i la ciutadania en general a apagar els llums. El lema d’enguany és “El planeta primero. Que nadie te pare” i pretén tornar a mobilitzar més de 7.000 ciutats de tot el món per demostrar el seu suport global a la lluita contra el canvi climàtic.

L’Hora del Planeta a Barcelona

El llistat d’edificis barcelonins que “s’apagaran” dissabte de 20.30 a 21.30 hores inclou la façana de l’Ajuntament i les de les deu seus dels districtes, la basílica de Santa Maria del Mar, la Sagrada Família, el castell de Montjuïc, l’església de la Mercè, l’església del Pi, el Palau de la Virreina, la Torre de la Llum, l’aurèola lumínica que envolta el Palau Nacional, Can Fabra, els pavellons Güell, el castell de Torre Baró, la Formiga Martinenca del carrer Mallorca, l’església d’Abraham i el Centre Moral i Cultural del Poblenou.

A banda d’aquests edificis, els monuments de la ciutat que renunciaran a irradiar llum durant l’Hora del Planeta de dissabte són l’Arc del Triomf, el monument a Colom,  l’Obelisc de la plaça de Joan Carles I, l’escultura de David i Goliat de la plaça dels Voluntaris Olímpics, el Turó de les Tres Creus del Parc Güell, el campanar de Sant Vicenç a Sarrià, el rellotge de la plaça Rius i Taulet, el monument Anselm Claver del passeig de Sant Joan, les Tres Columnes del Litoral, la plaça Berenguer el Gran, el monument a Mossèn Jacint Verdaguer, a la cruïlla del passeig Sant Joan amb l’avinguda Diagonal, i la muralla del carrer del Sots-tinent Navarro.