Barcelona, capital del videoart gràcies al LOOP (entre el 26 de maig i 10 de jumy)

Barcelona, capital del videoart gràcies al LOOP

Diversos espais de la ciutat programen exposicions amb els artistes representatius del gènere

 

logoloop_lowres

 

 

 

 

 

Autor: Barcelona Cultura

Des de la seva aparició a mitjan anys seixanta, el videoart és un dels gèneres creatius que ha experimentat millor acollida entre els museus i galeries de tot el món. El prestigi i la difusió dels seus artistes ha estat exponencial, eixamplat gràcies a esdeveniments com el LOOP. Es tracta d’un festival de videoart en el qual participen una gran quantitat de galeries així com centres culturals i altres espais expositius rellevants de la ciutat.

Enguany, entre el 26 de maig i el 10 de juny veurem creacions d’alguns dels artistes més representatius del moment, que formaran part d’un programa on col·laboren espais com el Pavelló Mies van der Rohe, l’Arts Santa Mònica, la Fundació Tàpies, el Museu Picasso o el Museu Nacional d’Art de Catalunya. L’edició 2016 s’articularà al voltant de dos eixos temàtics centrals: Més enllà del cub negre i De retorn al cub del negre, amb propostes i programes que investiguen les tensions entre la bidimensionalitat de la projecció i les qualitats expositiva, comunicativa i dialògica de l’espai cinematogràfic.

Com també ve a ser habitual, el festival tornarà a tenir la seva fira dedicada a les galeries i als col·leccionistes, que es reuniran a la LOOP Fair del 2 al 4 de juny a l’hotel Catalonia Ramblas, que posarà a disposició del videoart totes les habitacions d’una de les plantes del complex. S’hi exposaran algunes de les creacions del moment portades per les galeries internacionals especialitzades en el gènere.

LOOP Festival
Dates: del 26 de maig al 10 de juny.
Espai: diversos espais de la ciutat.
Preu: gratuït.
Més informació al web del LOOP.