Barcelona celebra l’Any Nou xinès (13 de febrer)

any_nou_xines
Barcelona celebra l’Any Nou xinès

Una desfilada i un espectacle a l’Arc de Triomf commemoren la festa més important del calendari asiàtic.

El passat 8 de febrer va tenir lloc la celebració festiva tradicional més important dels xinesos d’arreu del món. Amb l’arribada de l’Any Nou xinès comença un període dedicat al mico, el signe zodiacal que augura un any mogut, ple de canvis i algun sobresalt.

Barcelona, ciutat d’acollida de milers de xinesos, se sumarà a les celebracions. La gran festa pel canvi d’any tindrà lloc el dissabte 13. La celebració començarà amb una desfilada que surt per l’entrada del parc de l’Estació del Nord a les 11.30 h, passarà pels carrers de Roger de Flor, Ribes, Nàpols, Ausiàs Marc, Pg. de Sant Joan i Arc de Triomf, on arribarà cap a les 12.30 h.

Un cop finalitzi la desfilada començarà l’espectacle final a l’escenari del Pg. de Lluís Companys, amb actuacions de lleons, dracs xinesos i catalans, arts marcials, balls i música. S’hi afegiran entitats catalanes de castellers, gegants i diables, en el que serà una gran festa on la fusió de cultures serà la protagonista. Organitzada en col·laboració amb la comunitat xinesa, l’Ajuntament de Barcelona, l’Institut Confuci i la Casa Àsia, la celebració de l’Any Nou xinès va comptar l’any passat amb la participació de 1.000 persones a la desfilada i més d’un centenar de voluntaris.

Autor: Barcelona Cultura