Barcelona es suma a l’Hora del Planeta 24 de març

Barcelona es suma a l’Hora del Planeta

Hora-planeta-1024x536

 

Barcelona apagarà els llums de les fonts i els edificis més emblemàtics de la ciutat per sumar-se a l’Hora del Planeta

El pròxim dissabte 24 de març Barcelona es sumarà a l’Hora del Planeta. Els llums dels edificis més emblemàtics i les fonts ornamentals s’apagaran durant una hora per mostrar el compromís de la ciutat amb la lluita contra el canvi climàtic. L’objectiu d’aquesta acció és que la ciutadania també se sumi a aquesta iniciativa i que dissabte 24 la ciutat quedi a les fosques.

Fa 11 anys va començar l’acció mundial de l’Hora del Planeta, que consisteix en apagar el màxim de llums possibles durant una hora per tal de conscienciar i fomentar estils de vida sostenible, el desenvolupament de les energies renovables, la conservació dels boscos, mars i recursos naturals i la lluita contra la pèrdua de la biodiversitat.

L’any 2007, la fundació World Wide Fun Nature (WWF) va impulsar aquest esdeveniment a Sydney amb l’objectiu de cridar l’atenció respecte el problema del canvi climàtic. Amb el pas dels anys, aquesta iniciativa s’ha estès mundialment i l’any passat ja hi van participar 187 països de tot el món amb la implicació de milers d’empreses i institucions que van apagar més de12.000 monuments i edificis icònics.

L’Hora del Planeta no només consisteix en apagar els llums durant una hora, sinó que l’acció s’ha convertit en un gest simbòlic per donar veu a un moviment global de compromís amb la lluita contra el canvi climàtic.

Més enllà d’aquesta acció, Barcelona es prepara per fer front al canvi climàtic amb el Pla Clima, un pla estratègic que suposa una visió integradora de les mesures per lluitar contra el canvi climàtic per assolir els objectius del nou Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses per l’Energia i el Clima que ha signat l’Ajuntament de Barcelona.

El Pla Clima, que es presentarà properament a la ciutadania, té un horitzó temporal al 2030 (en el cas de l’adaptació fins al 2050), i inclou objectius i mesures estratègiques a mitjà i llarg termini i un programa de mesures a curt termini. Té quatre eixos estratègics: mitigació, adaptació/resiliència, justícia climàtica i impuls a l’acció ciutadana.