ActividadesActualidad

b’Ars BARCELONA INTERNATIONAL ARTS & VFX FAIR DEL 8 A L’11 DE JUNY 2017

b’Ars
BARCELONA INTERNATIONAL ARTS & VFX FAIR
DEL 8 A L’11 DE JUNY 2017

 

3325f6fc-47a1-44fa-9d89-80ced4f20f74

 

 

 

PONT ENTRE EL TALENT LOCAL I ELS GRANS ESTUDIS 
b’Ars rebrà els responsables de VFX de Vaiana,Guardians de la Galàxia Vol. 2 i Alien: Covenant
  • Arslan Elver, pare del bebè Groot, el lladre de Guardians de la Galàxia Vol. 2, compartirà amb el públic els secrets de l’animació d’aquesta criatura
  • La directora artística d’efectes visuals de Jurassic World II, Virginie Bourdin, parlarà de la seva última producció, Assassin’s Creed
  • El rigging d’Alien: Covenant analitzat per Tom Reed, de MPC, estudi que ha liderat els VFX de la nova entrega de la saga
  • Québec, el hub més gran de postproducció del món, serà el convidat d’honor en la quarta edició de la fira
  • L’Open Day, jornada lúdica i gratuïta, obrirà les portes de b’Ars al públic familiar el diumenge 11 de juny 
Barcelona, 25 de maig de 2017.- Caixaforum Barcelona acollirà aquest any la Fira Internacional d’Arts i Efectes Visuals per al cinema, l’animació i els videojocs, que celebrarà la seva quarta edició a la capital catalana del 8 a l’11 de juny. Un punt de trobada internacional de la indústria dels VFX i l’animació i un pont entre el talent local i els grans estudis que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya (ICEC),Barcelona Activa i l’Ajuntament de Barcelona i la direcció de Felix Balbas.

Mont-real i Québec s’han consolidat com el principal hub de postproducció del món, gràcies als incentius fiscals especialment avantatjosos en el cas dels serveis de VFX i animació i al decidit suport públic al sector audiovisual. Tres d’aquests grans estudis desembarcaran en la quarta edició de b’Ars de la mà de l’Oficina del Québec a Barcelona: MPC, responsable dels efectes visuals d’Alien: CovenantFramestore, de Guardians de la Galàxia. Vol.2, i Atomic Fiction, de Ghost in the Shell.

L’art conceptual d’una pionera, Virginie Bourdin

En la titànica cadena de producció dels VFX intervenen nombroses especialitats, tècniques i artístiques, i la primera d’elles, situada en la fase de preproducció, és la direcció conceptual. b’Ars convida aquest any a la directora d’art francesa Virginie Bourdin, una autèntica mestra que ha participat en la conceptualització de Godzilla, Harry Potter i X-men. Bourdin va debutar amb el curtmetratge La Mujer Mariposa i es va donar a conèixer amb les produccions Valiant (Disney) i Vanguard, títols que li valdrien l’encàrrec de crear a Londres el primer departament de VFX, referència pionera i d’inqüestionable prestigi en el sector. El seu equip ha signat el disseny de grans personatges, com les sirenes de Pirates del Carib o la Sentinella deX-Men: dies del futur passat. Ha treballat amb J. A. Bayona en Jurassic World II, un encàrrec que va iniciar a Barcelona i va completar a Londres l’any passat al costat del director català. A b’Ars parlarà de la seva contribució a la pel·lícula Assassin’s Creed.

Tom Reed i David Corral, especialistes en rigging

Després de la conceptualització, vénen el modelatge i el rigging, una especialitat de gran capacitació tècnica que col·loca un esquelet a la malla d’un personatge, permetent la seva posterior animació. Tornarà a visitar-nos un autèntic especialista, Tom Reed, director del departament de rigging de MPC, empresa que el va reclutar el 2003 després de graduar-se amb honors a la Universitat de Bournemouth. Tom ha liderat els equips creatius de MPC en pel·lícules com Els 4 fantàstics i El llibre de la selva, de Disney, i ha participat en Alien: Covenant. L’espanyol David Corral, que treballa actualment a Digital Domain (Califòrnia) i ha col·laborat en pel·lícules com EnredadosReal Steel Transformers 3: el costat fosc de la lluna, també estarà a b’Ars. Graduat en il·lustració a Barcelona, porta una dècada d’especialització tècnica en la imatge generada per ordinador fora del nostre país.

La animació dels personatges de Guardians de la Galàxia Vol. 2 i Vaiana, amb Arslan Elver i Daniel Peixe
Dos animadors de fama internacional compartiran la seva experiència amb el públic de b’Ars, Arslan Elver i Daniel Peixe. Arslan Elver, supervisor de Framestore, és el pare del bebè Groot, criatura de Guardians de la Galàxia Vol 2. El personatge de la factoria Marvel amb forma d’arbre vivent protagonitza el ball inicial d’aquesta pel·lícula, una de les escenes animades més aplaudides de l’any i que signa Arslan Elver. L’animador també ha treballat com a supervisor en Prime Focus, MPC i ILM, en títols com Star Wars: Episodi VII – El despertar de la ForçaHarry Potter i les Relíquies de la MortMalèficaAnt Man o Els venjadors: l’era d’Ultrón. El mallorquí Daniel Peixe treballa en els estudis de Disney des de fa nou anys i recentment ha participat en Vaiana, animant la seva protagonista i el semidiós Maui, inspirats en la mitologia polinèsia. Peixe va iniciar la seva carrera professional en el London Animation Studio, però seria Uli Meyer, propietari d’un dels estudis més antics i respectats de l’animació britànica, qui li donaria l’oportunitat que canviaria el rumb de la seva carrera: un plànol d’un anunci de Nesquik. Des de llavors és un autèntic rodamón de l’animació, reclutat per empreses del calibre de Cartoon Networks, Vanguard Animation, Keytoon o Ilion. En el seu reel trobem produccions com ZootrópolisBig Hero 6 o la cinta espanyola Planet 51.
Reclutant i formant el talent local
Framestore, estudi responsable dels efectes visuals de Gravity o Dr. Strange, farà parada a Barcelona per reclutar talent local. A partir de les entrevistes que realitzarà a una selecció d’aspirants el 9 i el 10 de juny detectarà el talent emergent al nostre país i oferirà oportunitats de treball en les seves properes produccions.

La Job Fair (fira de treball) és un punt de trobada entre estudiants i professionals del sector, en el qual empreses nacionals i internacionals també prendran el pols al talent creatiu a Barcelona. Les empreses d’aquesta quarta edició seran El Ranchito, Pixomondo, Trixter, Axis Animation (videojocs), Passion Pictures, Rise FX Framestore, que tindrà a b’Ars un àrea dedicada.

b’Ars va presentar el 2016 workshops d’alt nivell en el qual els assistents tenien l’oportunitat de treballar activament amb els millors professionals de la indústria. En aquesta edició els tallers es desenvoluparan del 6 a l’11 de juny a sis escoles catalanes, a càrrec de Luigi Piscitelli (SAE Institute), Lluís Castells i Laura Pedro (ESCAC. Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya), Christian Bull (CEV), Gerard Lemes (Ecib. Escola de cinema de Barcelona), Allar Kaasik d’Escape Studios (Seeway), Belli Ramírez de Mr. Cohl, Colin Doncaster, guanyador d’un Oscar tecnològic (La Salle) i Laia Alomar, productora independent de VFX que ha treballat amb J. A. Bayona en Un monstre em ve a veure.

Open Day
El Open Day, una jornada lúdica amb activitats i tallers gratuïts, obrirà les portes de b’Ars al públic familiar el diumenge 11 de juny, de les 10.30 del matí a les 2 de la tarda. En coordinació amb les escoles que participen en els workshops, aquest saló de la formació en VFX posarà el focus en les oportunitats educatives que brinden els centres catalans.
SPOT b’Ars 2017
b’Ars
BARCELONA INTERNATIONAL ARTS & VFX FAIR
DEL 8 A L’11 DE JUNY 2017
CAIXAFORUM BARCELONA
Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8. Barcelona
Passi per professionals: entre 20€ i 120€
Passi per estudiants: entre 20€ i 60€
Open Day: entrada gratuïta
barsvfx.com