[b’Ars. Barcelona International Arts & VFX Festival] 2 al 5 de juny

 

 [b’Ars. Barcelona International Arts & VFX Festival]

2 al 5 de juny

 imatge-bars-2016404-652

Els cracks dels efectes visuals mundials es reuneixen a b’Ars del 2 al 5 de juny

L’Arts Santa Mònica acollirà la tercera edició de la Fira Internacional d’Arts i Efectes Visuals (VFX) del Cinema, l’Animació i els Videojocs 

   El festival rebrà Richard Williams, director d’animació de Roger Rabbit i guanyador de tres premis Oscar, Adam Valdez, supervisor d’efectes visuals del recentment estrenat “The Jungle Book” de Disney 

   La supervisora d’animació de Walt Disney Animation Studios, Becky Bresee, és un dels altres plats forts

   El programa de b’Ars 2016 compta enguany per primer cop amb tallers pràctics i reunions entre empreses nacionals i clients internacionals

   El diumenge 5 de juny se celebrarà l’“Open Day”, una jornada lúdica oberta a les famílies, que tancarà la programació de b’Ars amb activitats i tallers gratuïts de cinema i videojocs per als més petits i joves

 

 L’Arts Santa Mònica acollirà del 2 al 5 de juny de 2016 la tercera edició de b’Ars. Barcelona Internacional Arts & VFX Fair, una fira de caràcter internacional del sector de les Arts i dels Efectes Visuals (VFX) pel món del cinema, l’animació i els videojocs. Un punt de trobada internacional per a l’intercanvi d’idees i coneixement en el sector dels VFX i l’animació, una indústria cada vegada més present i potent a Catalunya i a la resta d’Europa.

Segons el director de b’Ars, Felix Balbas, “pretenem aglutinar el talent de professionals i estudiants en un entorn informal i divertit, prioritzant el talent artístic i creatiu”. Així mateix, assegura, “volem fer una aposta per les produccions internacionals fomentant la indústria catalana i la seva participació”.

Els promotors d’aquesta iniciativa són Vivi Film, productora amb més de 15 anys d’experiència, i Minimo VFX, amb Felix Balbas, director del b’Ars, al capdavant. La Fira compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya (ICEC), Barcelona Activa, l’Ajuntament de Barcelona i Europa Creativa Media-Catalunya.

 

Programa b’Ars 2016

Durant la tercera edició del b’Ars es podran trobar activitats que ja es van realitzar a les dues anteriors, però també noves propostes. Un dels convidats estrella, Richard Williams, guanyador de tres premis Oscar i director d’animació, acompanyat de la seva dona i productora Imogen Sutton, parlaran del seu nou curt “Prologue”, nominat als premis Oscar i BAFTA 2016, i a continuació, els convidats participaran d’una conversa informal amb els assistents.

Dintre també de l’apartat de conferències, b’Ars comptarà amb la participació d’Adam Valdez, supervisor d’VFX a la productora internacional MPC i responsable dels efectes visuals de la recent estrenada “The Jungle Book” (El llibre de la selva), que explicarà com es va crear aquesta pel·lícula que ha suposat una unió sense precedents del treball d’artistes de cinema tradicional amb grans artistes digitals.

Així mateix, Dadi Einarsson, cofundador i director creatiu de RVX (Reykjavik Visual Effects), presentarà la seva col·laboració en la pel·lícula “Everest”. Jordi Bares, director creatiu de Glassworks UK explicarà el making off de l’anunci “Endless Road”. Stuart Penn, supervisor d’VFX a Framestore parlarà dels treballs de la seva empresa en la pel·lícula “Pan” de Warner Brother’s. Becky Bresee, supervisora d’animació de Walt Disney Animation Studios posarà l’accent en l’art de l’animació. I entre els representants de la industria nacional es comptarà amb El Ranchito, que ens presenta la seva feina feta a “Juego de Tronos”.

D’altra banda, b’Ars 2016 presenta com a novetat la celebració de diferents tallers d’alt nivell (Workshops) on els assistents tindran l’oportunitat de treballar activament amb els millors professionals de la indústria. Els tallers aniran a càrrec de: Rudi Bloss, storyboard artist de Paramount Picture, “The Magic of Story Boarding”; Jean Claude Nouchy, de SideFX, “From zero to Houdini: Procedural modelling and Simulation”; Indira Guerrieri, “Look Development and Lighting”; Marjolaine Tremblay, directora creativa i VFX Bidding Producer de Rodeo FX, “From Script to VFX” i Davi Stein, Head of 2D a Escape Studios, “Nuke”.

En aquesta edició de b’Ars se celebrarà també la Job Fair o Fira de Treball, un lloc de trobada entre estudiants i professionals del sector amb empreses nacionals i internacionals que busquen talent creatiu a Barcelona. I un espai Fira on empreses i escoles del sector podran realitzar presentacions de producte i serveis.

 

L’Open Day. La jornada oberta al públic

Finalment, el diumenge dia 5 de juny, últim dia de la fira, tindrà lloc l’Open Day, una jornada oberta al públic general -i a les famílies en particular- on s’oferiran tallers i activitats per als més joves i la conferència interactiva a càrrec de Rory Conway de Cartoon Saloon, estudi nominat dues vegades per la pel·lícula animada “La cançó del mar” i “El secret del llibre de Kells”.

Hi haurà també un taller d’Stop motion per a nens, a càrrec de Pepon Negre i un Taller de dibuixos animats on els nens acabaran fent una pel·lícula d’animació, a càrrec de Taller de Cinema; a part d’exhibicions de lifedrawing, painting i sculture per part de l’equip de Barcelona Art Academy.