BLAUMUT CELEBRA ELS 10 ANYS D’ESCENARIS AMB 4 ÚNICS CONCERTS SIMFÒNICS DE GRAN FORMAT I UNA GIRA PER ACOSTAR ELS SEUS ÈXITS A DIFERENTS PUNTS DEL PAÍS a partir del 4 de maig


BLAUMUT CELEBRA ELS 10 ANYS D’ESCENARIS AMB 4 ÚNICS CONCERTS SIMFÒNICS DE GRAN FORMAT I UNA GIRA PER ACOSTAR ELS SEUS ÈXITS A DIFERENTS PUNTS DEL PAÍS.

El grup farà el primer concert al Palau de la Música el proper 4 de maig, acompanyat per la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona, amb més de 50 músics, en un concert antològic.

Aquesta banda de pop català, que combina gèneres i estils tan diversos com el folk, la música clàssica o la cançó d’autor, completarà la proposta de grans concerts “Especials” amb actuacions a l’Auditori de Girona (13 de maig), el Festival Jardins de Terramar a Sitges (6 d’agost) i el Festival de Portaferrada (10 d’agost).

Blaumut -que recentment ha firmat amb l’oficina de management OIGO VISIONES- planteja una gira per Catalunya durant els propers mesos amb l’objectiu d’acostar els seus èxits als seguidors i a nous públics a través d’una proposta “Singular” de concerts amb la banda.
 

Blaumut 10” és el nom forjat per una de les bandes del pop català més emblemàtica dels darrers anys a l’hora de celebrar la seva primera dècada de trajectòria musical. Aquest grup, que ha sabut combinar com pocs la varietat d’estils en una proposta eclèctica, variada i de qualitat, es vesteix de llarg per l’efemèride i, acompanyat per una formació de música clàssica de 50 músics, proposa 4 grans concerts Especials, amb un repertori antològic que visitarà escenaris tan rellevants com el Palau de la Música Catalana (4 de maig) – a través del Festival Estrenes -, l’Auditori de Girona (13 de maig) i els festivals d’estiu Jardins de Terramar (6 d’agost), a Sitges, i de la Portaferrada (10 d’agost), a Sant Feliu de Guixols.

La formació de pop ha canviat recentment l’oficina de management per OIGO VISIONES amb l’objectiu de donar un nou impuls a la seva trajectòria, una de les més riques dels darrers anys, que conjuga la veu i la cançó d’autor, amb el gènere clàssic o el folk més nostrat, i que ofereix un directe de qualitat que l’ha posicionat com una de les bandes de referència del pop català actual.

El 10è aniversari de Blaumut proposa a banda d’aquests concerts Especials de gran format, una gira per tot el país amb actuacions “Singulars” de la banda i que, igual que els altres, apel·laran al repertori històric.

Gira “Blaumut 10”

La banda de pop emprèn aquesta gira en la celebració dels 10 anys de la publicació d’”El Turista”, el seu primer treball discogràfic. Aquest tour s’articula en dos formats: els 4 grans concerts simfònics, acompanyats de la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona (JOSB), dirigida per Carlos Checa, amb més de 50 músics damunt els escenaris de:

04/05 BARCELONA – PALAU DE LA MÚSICA
13/05 GIRONA – AUDITORI – PALAU DE CONGRESSOS
06/08 SITGES – FESTIVAL JARDINS DE TERRAMAR
10/08 SANT FELIU DE GUÍXOLS – FESTIVAL DE LA PORTAFERRADA

(a partir de l’1 de març, entrades a la venda)

A banda, Blaumut ja té algunes dates tancades i manté oberta la contractació d’una gira amb la banda per tot el territori. Unes actuacions, segons Xavi de la Iglesia, “pensades per fer totes aquelles cançons que als concerts és complicat d’interpretar perquè estem presentant un disc o un altre i el focus se centra en allò. Aquest cop volem fer una gira pensant en el públic que ens ha estat seguit durant tot aquest temps, fent una mena d’antologia de les cançons que més ens han demanat que toquéssim. Una mena de «greatest hits» en directe. Una celebració”.
Aquest conjunt de concerts suposen un repte pel grup “perquè adaptarem l’espectacle i el nostre repertori a dos formats ben diferents, l’orquestral i l’elèctric, però ambdós, amb un mateix objectiu: crear un bon viatge sonor i visual per aquests deu anys de cançons”, afirma de la Iglesia.

El naixement de la banda es remunta al 2009 amb una formació inicial de tres membres: Xavi de la Iglesia (guitarra, piano i veu), Vassil Lambrinov (violí) i Oriol Aymat (violoncel). Al 2012 s’hi sumen Manel Pedrós, actualment substituït per en Toni Pagès (bateria) i Manuel Krapovickas (baix elèctric i contrabaix), per completar una banda que generarà en menys d’un any un univers propi que, impregnarà l’escena musical catalana amb el seu disc debut (El Turista).
www.blaumut.com