Bruels d’Oriol Morales i Pujolar Del 21/11 a l’01/12/2019 Sala Beckett.

Bruels:
El crit de la memòria soterrada se sent al cicle Memento Mori

A partir del dijous 21, la companyia empordanesa La Llarga proposa un viatge per l’Empordà i les seves visions de la memòria

El text d’Oriol Morales i Pujolar va guanyar el premi Adrià Gual 2018 que concedeix l’Institut del Teatre

L’espectacle es va estrenar al passat Grec Festival i es podrà veure a la Sala de dalt del 21/11 a l’01/12
https://www.youtube.com/watch?v=rraPh1E4wHE&feature=emb_logo&utm_source=GENERAL&utm_campaign=f7c96ed110-EMAIL_CAMPAIGN_2019_11_15_12_57&utm_medium=email&utm_term=0_42cb88472a-f7c96ed110-167639365
Vídeo: Oriol Morales parla del procés de creació de Bruels

Barcelona, 15/11/2019 · La companyia La Llarga proposa a partir de dijous el seu espectacle Bruels, projecte guanyador del Premi Adrià Gual 2018 que es va estrenar en el marc del Grec Festival 2019. L’espectacle es va poder veure a  l’Espai Lliure tres únics dies i està interpretat per Rebecca Alabert, Iona Balcells, Joan Marmaneu i Juan Pablo Mazorra / José Pescina.

El projecte parteix de diversos fragments que Oriol Morales va escriure sobre la vida del seu avi. Un inici a partir del qual es va treballar de manera molt coral amb la resta de l’equip artístic, tant amb els intèrprets, com amb la creació dels suports audiovisuals.

Oriol Morales entén la seva escriptura com un treball en equip. Es tracta d’una “creació col·lectiva dirigida”, en què es generen molts materials a partir dels quals es treballa de manera conjunta. En l’espectacle, cadascun dels membres de la companyia parla de la memòria des d’un punt de vista molt personal.

El punt de partida de la proposta és una llegenda empordanesa que explica que un pagès fugia del comptat d’Empúries en època de sequera per evitar els impostos, i es va enfonsar als aiguamolls pel pes dels bous. Encara avui, quan es fa de nit, es poden sentir els crits dels bous ofegant-se.
 
Sinopsi
El bruel és el cant del bitó. Un bram desesperat, greu, indesxifrable, impossible de descriure. I és el bram de dos bous ofegats en el fang dels aiguamolls fa molts segles. Són els crits de la terra, sí, de la Terra, de la nostra terra.

El que us presentem aquí són els bruels que no ens deixen dormir a les nits. No tots, alguns.

Aquesta és la història d’una casa que es va cremar fa molt temps. I us explicarem que dins la casa cremada hi van trobar dues dones. Dues noies. Abraçades. Mortes. Calcinades. I que ningú no va saber mai que va ser l’Héctor qui va cremar la casa. O potser sí. Potser tothom ho sabia des del principi, però ningú no ho va dir mai.
Algunes crítiques
Un quadre tant net com terribles són les seves ombres
per Jordi Bordes
 
Historias de silencios destapados
per Elisa Díez
 
El fang de la memòria
per Ana Prieto Nadal
 
Memento mori. Recordem-nos de morir
30 anys després de la inauguració de la sala i 30 anys després de la mort de l’autor que li va donar nom, sota el títol genèric de Memento mori. Recordem-nos de morir, la temporada 2019-20 de la Sala Beckett és una invitació a mirar-nos la mort de cara i a reconèixer en ella una condició immanent de vida.
Informació pràctica

Bruels
d’Oriol Morales i Pujolar
Del 21/11 a l’01/12/2019
De dijous a dissabte, 20:30h
Diumenge, 18:30h
Sala de dalt
Una producció de La Llarga i el Grec Festival de Barcelona
Amb el suport de l’Institut del Teatre i la Sala Beckett
Més informació