CaixaForum Barcelona reuneix als més joves i destacats creadors del moment al programa Divendres amb (a partir del 20 de gener)

 CaixaForum Barcelona reuneix als més joves i destacats creadors del moment al programa Divendres amb…
Nota de premsa
Fotos

 

 
L’Obra Social ”la Caixa” consolida aquest cicle amb alguns dels noms més rellevants i prometedors del món de la creació, la pintura, l’art, la literatura o el disseny com la poetessa Ajo o l’artista Amaia Arrazola

 
CaixaForum Barcelona reuneix als més joves i destacats creadors del moment al programa Divendres amb…
  • Des d’octubre de 2012, la Obra Social “la Caixa” organitza Divendres amb…, un cicle mensual que congrega creadors i col·lectius per presentar els seus treballs i el seu recorregut artístic d’una forma diferent a l’habitual, trencant la rigidesa d’una conferència a l’ús.
  • L’Obra Social “la Caixa” consolida aquesta línia de programació dirigida al públic jove i concebuda per fomentar la participació dels espectadors en iniciatives creatives i originals que aborden diferents disciplines artístiques.
  • Els protagonistes de la nova edició de Divendres amb… són la fotògrafa Cristina Otero; l’il·lustrador Ramon Maiden; la poetessa Ajo i l’artista Amaia Arrazola.

 
L’Obra Social ”la Caixa” presenta la nova programació de la temporada de Divendres amb…, el cicle destinat a potenciar la difusió de les últimes tendències artístiques a través de presentacions amb alguns dels creadors més destacats del moment. Un concepte de trobada més distés de l’habitual, on el que es busca és la proximitat i la interacció directa entre l’artista i el públic.
 
La proposta va néixer ara fa 4 anys sota el títol Divendres amb artistes (dins la programació del programa DNIT). Una iniciativa que reuneix artistes i col·lectius perquè presentin els seus treballs i la seva trajectòria artítstica en un context original i trencador i que permeti al públic conèixer en primera persona i de forma pròxima i interactiva el procés de creació de les seves obres, els seus inicis i les vicissituds de la seva carrera.
 
L’Obra Social ”la Caixa” consolida així l’aposta per una línia de programació que es dirigeix al públic jove,  interessat en conèixer de prop als creadors més destacats en diferents àmbits com el disseny, la fotografia, el cinema, la il·lustració, el còmic, el vídeoart, la literatura, la música i les noves tecnologies.
 
Des del mes de gener fins l’abril, CaixaForum Barcelona rebrà els següentes artistes:
 

DIVENDRES 20 DE GENER

 
Divendres amb…
CRISTINA OTERO

 
15873259_1293682747344962_5005542571550646697_n
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Divendres 20 de gener, a las 20.00 h. Preu: 4 € (50% de descompte clients ”la Caixa”)
 
Què significa ser fotògrafa avui en dia? Com influeix en una carrera artística tenir una exposició individual amb només 15 anys? Quin és el camí que explica una trajectòria que comença a Galícia i que avui arriba a Canadà, el Regne Unit, Alemanya i Brasil, entre d’altres països? Quin paper tenen les xarxes socials en la difusió d’una obra?
 
La fotògrafa Cristina Otero (Pontevedra, 1995) serà a Barcelona per compartir el treball que l’ha convertida en una autèntica revelació, avalada en els circuits artístics tradicionals i seguida a les xarxes socials per milers i milers d’admiradors.
  

DIVENDRES 17 DE FEBRER

 
Divendres amb…
RAMON MAIDEN
Divendres 17 de febrer, a las 20.00 h. Preu: 4 € (50% de descompte clients ”la Caixa”)
 
Amb un bolígraf, Ramon Maiden reinterpreta els personatges d’un imaginari format bàsicament per pin-ups, estampes religioses, revistes mèdiques i imatges vintage. Autodidacta, ha fet de la seva passió pel tatuatge, la tinta i els viatges un estil propi que no deixa indiferent a ningú. Darrerament el seu treball està essent reconegut fora de casa nostra, amb exposicions individuals a Londres i Nova York.
 
 DIVENDRES 24 DE MARÇ
 
Divendres amb…
AJO
Divendres 24 de març, a las 20.00 h. Preu: 4 € (50% de descompte clients ”la Caixa”)
 
“Busco problemas a la altura de mis soluciones” o “Qué ganas me dieron anoche de desenchufar la luna/ y salir corriendo a la calle para quejarme a oscuras”. El to irònic i la delicada contundència d’aquests dos poemes diuen molt de l’estil i el caràcter de la seva autora. Ajo és, sobretot, una gran micropoeta, però a més és també cantant, agitadora cultural i un personatge de referència de la contracultura madrilenya.
 

DIVENDRES 21 D’ABRIL

 
Divendres amb…
AMAIA ARRAZOLA
Divendres 21 d’abril, a las 20.00 h. Preu: 4 € (50% de descompte clients ”la Caixa”)
La il·lustradora basca Amaia Arrazola va començar la seva trajectòria professional en l’àmbit de la publicitat. Llavors vivia a Madrid, però un dia va decidir deixar-ho tot, venir a viure a Barcelona i començar de zero. Actualment és una de les il·lustradores més reconeguda de l’Estat espanyol.
 
 
Divendres amb…

CaixaForum Barcelona

Av. Ferrer i Guàrdia, 6-8, Barcelona
 
Sessions:
Cristina Otero: divendres 20 de gener, 20.00 h
Ramon Maiden: divendres 17 de febrer, 20.00 h
Ajo: divendres 24 de març 20.00 h
Amaia Arrazola: divendres 21 d’abril, 20.00 h
 
 
Preu: 4 € (50% de descompte per a clients de ”la Caixa”)
 
Venda d’entrades: CaixaForum.com/Agenda
Entrades també disponibles a CaixaForum en horari d’atenció al públic
 
Servei d’Informació Obra Social «la Caixa»

Tel. 902 22 30 40

De dilluns a diumenge, de 9 a 20 hores

www.obrasocial.lacaixa.es