Campanades de Cap d’Any (31 de desembre) Av. Reina Maria Cristina

Campanades de Cap d’Any

cap_any_710x379

 

  • On: av. Reina Maria Cristina
  • Quan: el 31 de desembre. A partir de les 21.30 h, coreografies de la Font Màgica.
  • Inici de l’espectacle de Cap d’Any: 23.30 h.

​La nit de Cap d’Any el metro donarà servei de manera continuada.

 

 

El compte enrere de l’any, marcat per les dotze campanades, es tradueix en un impressionant espectacle de llum, aigua, pirotècnia i música a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

L’avinguda de la Reina Maria Cristina i el fons del Palau Nacional es transformen, de nou, en l’escenografia per excel·lència de la festa de Cap d’Any a Barcelona. La combinació de pirotècnia, so, llum i els jocs d’aigua de la Font Màgica converteixen l’espectacle en una experiència única i excepcional.

L’espectacle

Aquest any la celebració de Cap d’Any té per icona la tradició dels dotze grans de raïm que mengem amb les campanades.

L’espectacle vol transcendir l’element —el granet de raïm— i aprofitar-ne la forma —el cercle— i la càrrega simbòlica que té, la línia eterna sense principi ni final, que evoca els cicles que es repeteixen i, en conseqüència, el pas del temps.

Per això, la icona de la nit, el raïm, estarà present des d’abans de l’inici de l’espectacle mitjançant gegantines representacions de les estructures en què naturalment creix a la vinya: els gotims. També el raïm i la seva càrrega simbòlica seran els fils conductors de l’espectacle pirotècnic,  el disseny d’il·luminació i la banda sonora, que per primera vegada en espais exteriors utilitzarà una tecnologia multicanal per aconseguir un so envoltant. Tothom podrà sentir la banda sonora i els seus efectes amb la mateixa nitidesa independentment del lloc on se situï.

Cap d’Any a la Font Màgica (31 de desembre)

La Font Màgica també tindrà un pes específic en l’espectacle de les campanades. Les seves coreografies, fetes a mida per a l’ocasió, donaran visibilitat als ritmes i les melodies de la banda sonora i acompanyaran el disseny de llums i la pirotècnia.

Per amenitzar la vetllada mentre s’esperen les campanades, a partir de les 21.30 hores hi haurà projeccions de piromusicals anteriors.

El dissabte 30 de desembre no hi haurà sessió, ja que s’estarà preparant l’espectacle del 31.

La nit de Cap d’Any el metro donarà servei de manera continuada.