cantada d’havaneres a la platja del Bogatell (4 de juliol)

Nit d’havaneres a la platja del Bogatell

El 4 de juliol, en el marc de la Festa Major de la Vila Olímpica

Cartell-cantada-Havaneres_54410710045_54028874188_960_639

 

 

 

 

 

 

 

El 4 de juliol, en el marc de la Festa Major de la Vila Olímpica, se celebrarà una nova edició de la tradicional cantada d’havaneres a la platja del Bogatell.

Enguany hi participen les grups Xató de Vilafranca del Penedès, Morralla de Pallejà i Xarxa de Barcelona.

Abans de la cantada, però, podrem escoltar el pregó de la festa major de la Vila Olímpica, a càrrec aquest any del capellà i periodista Mossen Francesc Romeu, actual rector de la parròquia de Sant Maria del Taulat al Poblenou.

Les havaneres són un gènere musical nascut a la Cuba del segle XIX, fruit de la barreja de diferentes ritmes i tradicions, que va arribar a Catalunya de la mà dels emigrants que tornàven d’aquesta illa del Carib on hi van anar en busca de fortuna.

El cert és que les havaneres han arrelat profundament en la cultura popular dels pobles de la costa, que acostumen a programar audicions durant l’estiu, que és l’estació ideal per sentir aquesta música a la vora del mar.

Les Havaneres de la platja del Bogatell començaran a les 9 de vespre, hora en que es donarà la benvinguda a tots els assistents.

Seguidament, a les 21.15h podrem escoltar el pregó de festa major a càrrec de Mossen Francesc Romeu, i 15 minuts més tard, a partir de les 21.30h. començaran les actuacions dels grups.

L’acte acabarà a un espectacular castell de focs artificials.