Cap a la mitgera dels balcons!

189_0_edifici

Cap a la mitgera dels balcons!

La façana pintada el 1992 llueix millor que mai gràcies a un nou tractament

A la plaça de la Hispanitat, a mig camí entre la Sagrada Família i la Monumental, en la intersecció entre Aragó, Consell de Cent, Marina i l’Avinguda Diagonal, hi trobem una casa ben singular. Amb un veïnat molt distingit, celebritats vinculades a casa nostra, només que… estan pintats. Així, personatges com Cristòfor Colom, Margarita Xirgu, Francesc Ferrer i Guàrdia, IlIdelfons Cerdà, Lluís Companys, Antonio Machín o Mercè Rodoreda treuen el cap en aquesta façana.

Tot plegat va ser un encàrrec durant la campanya Barcelona, posa’t guapa que en la vigília dels Jocs Olímpics impulsava la neteja i remodelació de diferents paisatges urbans en mal estat. Una cooperativa d’artistes de Lió anomenat la Cité de la Création va ser la responsable de transformar una insulsa paret mitgera en la que avui és aquesta casa de veïns excel·lents. Els treballs es van iniciar el 1989 i van durar tres anys. El dia 24 de febrer de 1992 es va inaugurar amb el nom de Balcons de Barcelona.

Ara, més de 20 anys després, els personatges llueixen més bona cara que mai gràcies a una tasca de restauració anomenada esgrafiat. Es tracta d’una tècnica de dibuix que consisteix a fer incisions sobre el cos de la paret amb un estilet, en la part superficial, de manera que quedi al descobert la capa inferior. Una nova oportunitat per a fer-hi via i identificar tots els personatges!