CARMINA BURANA DE LA FURA DELS BAUS (del 16 al 26 de març) Teatre Tívoli

 

CARMINA BURANA DE LA FURA DELS BAUS

TORNA A BARCELONA

 

·         L’obra més representada de La Fura aterra de nou a Barcelona, després recórrer tot el món i de ser vista per més de 150.000 espectadors

·         10 úniques funcions al Teatre Tívoli

 

 image005

. 

 

 

 

El director i dramaturg de La Fura dels Baus, Carlus Padrissa, torna a Barcelona amb la producció Carmina Burana, que es podrà veure al Teatre Tívoli a partir del dia 16 i fins el 26 de març.

 

Després de la seva estrena a San Sebastià l’any 2009, Carmina Burana ha continuat la seva trajectòria d’èxits, fent gira per una vintena de ciutats de tot el món, voltant per tres continents, sumant més de 60 representacions i arribant a ser vista per més de 150.000 espectadors.

 

La setmana que ve, torna a Barcelona amb tota la seva força sensorial, musical i teatral. Escenes impactants, efectes especials, moments de gran potència… Tot l’univers de La Fura, guiat pel poderós llenguatge visual de Carlus Padrissa, destinat a posar en escena l’obra de Carl Orff des d’una nova perspectiva capaç de captar l’interès de tots els públics.

 

De la versió que es presentarà el dia 16 en destaca com a novetat la incorporació d’una obertura, OverFura, destinada a sorprendre al públic des de l’inici. Es tracta d’una peça per a cor, soprano i percussió composta per Josep Vicent, director musical de l’espectacle. Pel que fa a la resta, es manté el format reduït, amb una orquestra de deu instruments, tres sopranos, dos barítons i un contratenor, juntament amb el cor de la Polifònica de Puig-reig i set ballarines de dansa contemporània. Més de 60 artistes en escena per fer gaudir als espectadors d’una de les cantates més populars del segle XX.

 

Tot i que Carl Orff va concebre Carmina Burana com una obra escenificada amb dansa, coreografia, escenografia i disseny de llums, amb el temps es va acabar definint com a cantata per a ser interpretada en forma de concert. Recuperant la intenció original de l’autor, Carlus Padrissa ha ideat un innovador espectacle visual, donant a aquests textos medievals –24 àries que canten a la primavera, a l’amor i al goig dels sentits– la vitalitat que tant caracteritza l’estil “furero”. Un espectacle que exemplifica la idea de renovació de l’òpera que tan reivindica el seu director.

 

Carmina Burana és una producció d’Agencia Camera, ideada per La Fura dels Baus a partir de la partitura de Carl Orff, amb la orquestració i la direcció musical de Josep Vicent, i amb la participació de la World Orchestra Soloists i la Polifònica de Pug-reig.