CCCB – Projecció d’«El Sopar» de Pere Portabella i debat sobre la figura del pres polític – 16/1/19 a les 18:30h

La presó i les llibertats polítiques

image001 

 

 

 

 

 

 

Projecció d’«El sopar (1974-2018)», de Pere Portabella, i debat sobre la figura del pres polític

Amb Jordi Balló, Txell Bonet, Pablo Mayoral i Pere Portabella. Moderat per Toni Vall

Dimecres 16 de gener | 18.30 h | Teatre CCCB

Entrada gratuïta amb inscripció prèvia

 

 

El CCCB us convida a la projecció de la pel·lícula de Pere Portabella «El sopar (1974-2018)», obra clàssica del cinema polític català, amb la finalitat de reflexionar sobre la figura del pres polític avui, una qüestió de màxima actualitat a Catalunya.

Després de la projecció del film es procedirà a un debat on hi participaran l’escriptor, professor i gestor cinematogràfic, Jordi Balló; la periodista Txell Bonetl’exmilitant de la FRAP i pres polític durant els últims anys de la dictadura franquista, Pablo Mayoral, i el cineasta i director d’ «El sopar (1974-2018)», Pere Portabella. El periodista Toni Vall serà l’encarregat de dirigir i moderar el debat.

El 2 de març de 1974, el mateix dia de l’execució de Salvador Puig AntichPere Portabella roda clandestinament la pel·lícula El sopar, en la qual cinc presos polítics que han complert llargues condemnes intercanvien les seves experiències a la presó. Arran de diferents converses amb Jordi Balló, el 2018 Portabella inclou una addenda al film amb una entrevista inèdita a Oriol Arau, l’advocat de Puig Antich, realitzada el 13 de novembre de 1974. Amb aquesta actualització de la pel·lícula, Portabella ha transformat la seva mirada del passat i ens il·lumina sobre un present també inquietant en matèria de drets i llibertats.