CIUTAT FLAMENCO 2015 (del 21 al 24 de maig) Mercat de les Flors

Microsoft Word - Dossier de premsa_CAT_3.doc

Ciutat Flamenco és un festival d’investigació, descobriment i exhibició. A partir de propostes híbrides, transgressores i interdisciplinàries, el certamen aposta per la visió més contemporània, transcultural i universal del flamenco nacional i internacional.

Compromès amb l’evolució d’aquest art, el Ciutat Flamenco deixa cada cop més espai a la descoberta del talent i a que aquest es confronti amb un públic a vegades expert però sempre curiós. Per aquesta 22ena edició, el festival coorganitzat pel Taller de Músics i el Mercat de les Flors combinarà projectes sorgits des de la improvisació i el directe amb d’altres més elaborats que creuen, debaten, forcen o provoquen però que inevitablement apunten a nous camins. Flamenco sense fronteres.

Activitats

L’edició d’aquest any del Ciutat Flamenco comptarà amb una proposta d’activitats que es desenvoluparan en els següents espais:

Sala Maria Aurèlia Capmany

La sala Maria Aurèlia Capmany és l’espai principal del Mercat de les Flors. Compta amb una capacitat de 436 localitats i es caracteritza per la seva versatilitat, que permet acollir produccions molt variades.

Les propostes que s’oferiran a la sala MAC són:

Los invitados, de Belén Maya, una celebració de la bailaora amb alguns dels noms més valuosos del flamenco actual. Estrena a Catalunya.

Made in Jerez, de David Lagos i Mercedes Ruiz, un homenatge a Jerez, no només al cante sinó també als seus carres, a la seva història i als seus estils més significatius.

Flamenco a Cordes, de Dorantes, Renaud Garcia-Fons i Cordes del Món, una obra entesa entre cordes –fregades, polsades i percutides- on la norma és la diversitat. Amb la participació de José Antonio Martín ‘Salao’ i Leonor Leal.

Bodas de sangre, una versió de l’obra escrita per Federico García Lorca amb composició i direcció d’Enric Palomar i amb les veus dels joves Pere Martínez i Eva Fernández, el baile de Nacho Blanco, Eli Ayala, Belén Cabanes i Maxime Iannarelli i l’Original Jazz Orquestra Taller de Músics. Estrena.

Sala Pina Bausch

La sala es va inaugurar el passat 2011 en homenatge a la coreògrafa Pina Bausch. Amb un espai de 240 m2, la sala PB està destinada a assaigs i a activitats de petit format.

Les activitats que s’oferiran en aquest espai seran:

Nu, de Pol Jiménez, un retrobament del ballarí amb la dansa des d’un punt de vista sincer, sense artificis, pautes ni paràmetres. Estrena.

PERSONA, de Spin Off Danza, un viatge interior a través del cos de Daniel Hérnandez. El primer projecte en solitari del jove ballarí i coreògraf. Estrena a Catalunya.

Al Cante, de Juan Carlos Lérida, un treball de descomposició del baile i el cante en els seus elements juntament amb el cantaor Niño de Elche.

Hall

A banda de les propostes que es faran a la Sala MAC, a la Sala PB i a la Sala SG, el Hall del Mercat de les Flors també comptarà amb tres activitats gratuïtes:

A pie de calle, de Daniel Doña, una proposta inspirada en la socialització, relació entre les persones i els camins paral•lels s’hi estableixen. Estrena a Catalunya.

Urulario i Gabaldón, una trobada entre el llenguatge contemporani i el flamenco a través de la improvisació conjunta entre la bailaora Ángeles Gabaldón i el trio Urulario. Estrena a Catalunya.

Improvisació, d’Albert Quesada, Zoltán Vakulya i José Antonio Martín ‘Salao’, un treball d’investigació sobre la complexitat rítmica, el detall coreogràfic i l’alliberació emotiva que es produeix en un tablao flamenco. Estrena.

Més informació http://mercatflors.cat/ciclesifestivals/ciutat-flamenco-2015/