Comença el Festival Beethoven: Dos caps de setmana amb solistes de luxe i partitures brillants 10,11,12,17,18 i 19 d’abril

Comença el Festival Beethoven: Dos caps de setmana amb solistes de luxe i partitures brillants

Rudolf Buchbinder Photo: Marco Borggreve

 

 

 

 

 

 

 

El gran pianista austríac Rudolf Buchbinder interpretarà els cinc concerts per a piano de Beethoven

El trio d’asos format per Edgar Moreau, Khatia Buniatishvili i Renaud Capuçon oferiran el Triple concert de Beethoven

L’Auditori dedica dos caps de setmana de la programació de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya a la música de Beethoven. El Festival Beethoven és una oportunitat única per aprofundir en l’obra d’aquest genial compositor a través del talent d’uns solistes convidats de luxe.

La primera cita serà el cap de setmana del 10, 11 i 12 d’abril amb una proposta única: l’oportunitat d’escoltar en tres dies els cinc concerts per a piano de Beethoven de la mà d’un dels pianistes més sensibles del moment que en aquesta ocasió actuarà a L’Auditori com a solista i com a director. Rudolf Buchbinder afronta un dels reptes d’aquesta temporada de l’OBC interpretant aquestes cinc joies del repertori pianístic de tots els temps, una experiència que va protagonitzar per primer cop al Musikverein de Viena l’any 2011. De fet, la interpretació d’aquesta integral pianística va contribuir a fer que Buchbinder rebés l’any 2012 el prestigiós premi Echo a la categoria de Millor Intèrpret de l’Any. I és que plantejar- se aquest repte no és a l’abast de tothom: els concerts de Beethoven són obres cabdals del repertori internacional, profundes, complexes, virtuosístiques i també d’una gran popularitat. Excepte el Concert núm. 5, «Emperador», la resta van ser estrenats pel mateix Beethoven, considerat un dels millors pianistes de Viena del moment.

El cap de setmana següent, 17, 18 i 19 d’abril serà el torn de la segona proposta. Tres grans solistes pujaran a l’escenari de la Sala 1 Pau Casals per interpretar el Triple concert de Beethoven. Comptarem amb el talent del jove violoncel·lista francès revelació de l’any, Edgar Moreau, la virtuosa georgiana més premiada del moment, Khatia Buniatishvili, i el distingit Cavaller de l’Orde Nacional del Mèrit de la República Francesa, Renaud Capuçon, sota la direcció del nostre titular Pablo González. El Triple concert de Beethoven és una obra ben especial i única en el seu gènere. La seva interpretació acostuma a ser un esdeveniment irrepetible perquè permet reunir en un mateix escenari solistes que no acostumen a coincidir. El programa per a aquest cap de setmana el completen dues peces que fan referència a Dinamarca. L’OBC interpretarà la Simfonia num. 2 de Nielsen, el simfonista danès per excel·lència del qual se celebren enguany els 150 anys del seu naixement i s’estrenarà l’obra del compositor català Joan Amargós En la solitud. Homenatge a Carl Nielsen, encàrrec del Consolat de Dinamarca per a celebrar l’efemèride.