Concert 5è aniversari Kebyart Ensemble – Dijous 12/12/19 – 19.00 hores – Antiga Fàbrica Damm

Els Kebyart Ensemble compleixen 5 anys a l’Antiga Fàbrica Damm

El concert que és sold out tindrà com a convidats Albert Guinovart, Laura Ruiz o Nahakari Oloriz

El quartet de saxos Kebyart Ensemble celebrarà el proper dijous 12 de desembre a les 19 hores a l’Antiga Fàbrica Damm l’inici del 5è aniversari que tindrà lloc al llarg de l’any 2020.

Per a celebrar amb el seu públic fidel els Kebyart s’han rodejat d’il·lustres convidats com Nahakari Oloriz, saxofonista fundadora del quartet, Laura Ruiz, clarinetista i catedràtica de l’Escola Superior de Música de Frankfurt i el pianista i compositor Albert Guinovart. A més, el públic assistent podrà gaudir d’alguna altra sorpresa. El ha generat una gran expectativa i ha esgotat entrades.

Al llarg de l’acte, Kebyart Ensemble faran un repàs als seus orígens, la seva trajectòria i presentaran les futures línies de treball.

Durant aquests primers anys de vida, el jove grup de cambra ha aconseguit establir-se com una de les formacions amb més projecció del panorama. Això ha estat fruit d’una intensa activitat que s’ha vist traduïda en més de 120 concerts nacionals, 34 a l’estranger, 9 guardons en premis internacionals, l’encàrrec de noves obres a compositors. La temporada de celebració suposa un punt d’inflexió que es reflectirà en les següents línies d’actuació:

La presentació del nou projecte musical Lectures différentes, eix vertebrador del proper futur, que es materialitzarà en forma d’un nou programa per als futurs concerts, el segon disc de la formació, així com el primer videoclip realitzat per Kebyart Qué Rico Mambo! i que s’estrenarà oficialment a principis de 2020. El concepte Lectures différentes dóna nom a l’únic quartet de saxòfons del prestigiós compositor Peter Eötvös i expressa la idea d’oferir una nova lectura d’un material preexistent. Així doncs, una mirada renovada a través del quartet de saxos, una formació per al segle XXI.

Noves col·laboracions amb músics de primer nivell. Com es diu sovint, la música és per a compartir-la i, en aquest sentit, els Kebyart han encetat un seguit de noves relacions musicals amb els següents artistes: el pianista hongarès Dénes Várjon , el contratenor Xavier Sabata , el compositor i pianista Albert Guinovart i, per últim, la clarinetista Laura Ruiz .

L’arrelament de la vessant pedagògica del quartet. Un dels objectius principals de Kebyart és assentar les diverses iniciatives formatives impulsades: el curs d’estiu Acadèmia Mestral a la província de Tarragona, el projecte de col·laboració amb l’ESMUC manifestat en la direcció de l’ensemble de saxos de l’aula, i la realització de classes magistrals a conservatoris i centres com l’IEA Oriol Martorell.

L’impuls del procés d’internacionalització de l’agrupació amb el debut a sales de prestigi com el Konzerthaus Berlin i l’Stadtcasino de Basel, així com altres actuacions a

Suïssa, Àustria, Alemanya i Malta.

I, per últim, una imatge renovada que es basarà en una forta aposta pel contingut audiovisual , la continuïtat en el compromís amb la música de nova creació realitzant nous encàrrecs a compositors internacionals , i la intenció d’iniciar l’edició i publicació d’alguns dels arranjaments realitzats per Kebyart durant tots aquests anys.