Concert d’ARA MALIKIAN ( 3 de març) Teatre LLiure de Montjuïc

malikian

From Bach to Radiohead

concert d’ARA MALIKIAN

Montjuïc

concert d’ARA MALIKIAN

Ara Malikian és un dels violinistes més brillants i expressius de la seva generació, amb un estil personal forjat a partir dels seus orígens i vivències enriquidores que han convertit el seu violí en una de les veus més singulars del panorama actual.

From Bach To Radiohead sorgeix amb la potent intenció d’abolir la tradicional diferència elitista entre música “culta” i música popular. Per mitjà de la interpretació intenta demostrar que la música és sempre un art necessari, independentement del seu origen i la seva finalitat. Aquesta distinció, d’altra banda, ha fet més mal a la música clàssica que a la popular, durant tot el segle XX, el segle dels mitjans de comunicació i l’accés majoritari als continguts culturals. Fent un recorregut que engloba des de Bach, LeClair o Arvo Pärt fins a Tom Waits, Radiohead, Björk o Frank Zappa, aquest espectacle s’ha concebut per unir i no diferenciar, per captar les similituds entre diversos estils i gèneres. Per fer-ho, ens acostem a artistes, compositors i músics que, en diversos temps i llocs, van ser cada un en el seu context figures de transició, visionaris i creadors d’escola, sense que importés el seu origen clàssic o “pop”.
Aquest és, per tant, un espectacle amb un alt contingut didàctic ja que busca mostrar les semblances i complexitats que comparteixen els estils més variats durant més de dos segles d’història de la música.

intèrprets
Ara Malikian violí / Juan Francisco Padilla guitarra / Rubén Rubio guitarra, violoncel i viola de gamba