Concert del pianista Carles Marigó aquest diumenge a La Pedrera (19 de febrer)

 

Concert del pianista Carles Marigó aquest diumenge a La Pedrera
Mira aquest mail al teu navegador
 
 969e6176-c819-4c3f-862d-4c7eb1537295
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
DIUMENGE, 19 DE FEBRER · 18 H ·  FUNDACIÓ CATALUNYA-LA PEDRERA · BARCELONA

 

  • El concert d’aquest diumenge inclou l’audició d’obres de referència d’autors com Schumann, Garreta i composicions pròpies
  • Marigó és un dels pianistes més interessants de la seva generació i destaca pel seu vessant com a compositor i improvisador

.- El pianista Carles Marigó ofereix aquest diumenge 19 de febrer a l’Auditori de La Pedrera el segon dels seus concerts en el marc de la seva residència a la Fundació Catalunya-La Pedrera. Carles Marigó proposarà un programa per a quartet de corda i piano amb obres de Schumann, Garreta i composicions pròpies. Elena Rey, violí; Oriol Aymat, violoncel i Alejandro Garrido, viola són els músics convidats.
 
La de Marigó és una de les veus interpretatives més interessants del moment atès que combina un pianisme pulcre i fins a cert punt virtuós amb una veu pròpia que desenvolupa a recer de la seva faceta com a compositor i improvisador. Marigó, format principalment a Catalunya i a Rússia, es declara també amant de la docència i és professor al Conservatori del Liceu i a l’ESMUC.
 
El darrer concert en el marc de la seva residència serà el proper diumenge 21 de maig, quan el pianista nascut a Blanes tocarà en solitari obres de Bach, Schubert i Rakhmàninov, a banda de les seves improvisacions.
 
Carles Marigó està a punt de treure a la llum el seu primer disc com a solista titulat ‘Moments’ (SEED 03), enregistrat a l’Auditori del Conservatori del Liceu -d’on és professor- col·laboració amb Catalunya Música · 30 anys.
 
Aquest projecte de residències musicals de la Fundació Catalunya-La Pedrera, iniciat la temporada 2012-13, s’ha consolidat en el seu objectiu de promocionar joves talents de la interpretació musical del nostre país amb propostes de rellevància. El projecte manté la seva essència: com a residència de treball per crear noves programacions en col·laboració amb d’altres intèrprets i els concerts oferts al gran públic.
 


FOTO: Michal Novak

CARLES MARIGÓ, PIANO
 
Nascut l’any 1986, Carles Marigó és llicenciat en interpretació musical en l’especialitat de piano a l’ESMuC (Escola Superior de Música de Catalunya) i titulat en el Màster d’Estudis Avançats en Interpretació. Cursa les dues titulacions amb Vladislav Bronevetsky i aconsegueix matrícula d’honor a piano i al projecte final de la llicenciatura i del màster.
 
Becat pel Consell Nacional per la Cultura i les Arts (CONCA), amplia la seva formació en el Conservatori de Moscou (Tchaikovsky Moscow State Conservatory), amb Irina Plotnikova, on l’any 2013 va obtenir el diploma en el Posgraduate Performance Course amb les màximes qualificacions. 
 
Ha rebut formació també en les matèries de jazz i improvisació de música clàssica amb músics com Xavier Dotras, Albert Bover, Ignasi Terraza, Juan de la Rubia i Emilio Molina.
 
A partir de 2013, en Carles ha entrat a formar part de l’equip de professors de l’IEM (Instituto de Educación Musical). Dirigit per Emilio Molina, l’IEM es basa en la improvisació com a sistema pedagògic.
 
Ha rebut premis en concursos nacionals i internacionals, tant de piano com de composició (Eugènia Verdet, Ciutat de Manresa, Ricard Viñes, Joves Intèrprets de Piano de Catalunya, Rius i Virgili, entre d’altres). Ha participat en festivals com a solista i en grups de música de cambra a Espanya, Portugal, Holanda i Rússia.
 
Carles Marigó és un músic polifacètic; la seva inquietud l’ha dut a treballar com a intèrpret, compositor, arreglista i educador musical, en projectes de música clàssica, jazz, funky, música tradicional, pintura i teatre, girant sempre al voltant de la interpretació, la creativitat i la improvisació musicals.
 
Actualment compagina la feina concertística amb la d’educador. És professor al Conservatori del Liceu, tant al centre Superior com al Professional, i a l’Escola Superior de Música de Catalunya.