Concert inaugural dels 25 anys del Sónar a L’Auditori 14 de juny

Concert inaugural dels 25 anys del Sónar a L’Auditori 

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya interpretarà l’obra de culte del minimalisme: In C del compositor Terry Riley el proper 14 de juny

cd6235c8-ab4c-4c19-8478-2beabc0fa2c8
Les Sampler Sèries de L’Auditori i el Sónar tornen a col·laborar amb un projecte de gran envergadura que serà un dels principals actes de celebració del 25è aniversari del festival.

Dijous 14 de juny l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya interpretarà a L’Auditori In C (En Do) del compositor nord-americà Terry RileyIn C és una de les obres cabdals del minimalisme musical i va suposar una renovació estètica contra l’academicisme serialista als Estats Units dels anys 60. L’OBC afrontarà aquesta partitura oberta sota la direcció artística del prestigiós director i percussionista Brad Lubman.

Minimalisme al màxim exponent

In C va sorgir de l’interès de Riley per la improvisació, que va desenvolupar de la mà d’artistes experimentals com Pauline Oliveros o Morton Subotnick, i que va admirar en el jazz de John Coltrane o Miles Davis. D’altra banda, l’obra també mostra la influència de les estructures repetitives de la música africana. La simplicitat conceptual de In C contrasta amb la riquesa i la diversitat de resultats que pot generar, doncs cada execució de l’obra produeix una experiència única en termes musicals, que sorgeix de les decisions concretes dels músics que la interpreten.

L’obra, formada per 53 petits fragments musicals numerats, va ser originalment escrita per a un número indeterminat d’intèrprets. Cada músic executa, en ordre, els 53 fragments escrits amb cert grau de llibertat, interaccionant aleatòriament entre ells i seguint un recorregut pautat de tonalitats. El resultat és una impactant massa sonora d’esdeveniments que evoluciona sobre la pulsió constant de la nota Do.

Les Sampler Sèries són l’aposta de L’Auditori, amb el suport de la Fundació Banc Sabadell, per la nova creació sonora a través d’un recorregut per projectes que incorporen elements d’R+D en l’àmbit de la música.

https://www.auditori.cat/ca/-terry-riley–in-c

Entrevista al compositor Terry Riley
L’Auditori i Sónar, una col·laboració que ve de lluny

La col·laboració entre el Sónar i L’Auditori ja va permetre el 2016 gaudir d’una de les obres simfòniques més premiades dels últims anys: Become Ocean, de John Luther Adams, premi Pulitzer de Música l’any 2014 i premi Grammy l’any 2015 a la millor composició contemporània, interpretada per l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i dirigida per Brad Lubman.

L’any passat les Sampler Sèries de L’Auditori van posar el punt i final al Sónar 2017 amb l’estrena a Espanya de Death Speaks, obra del prestigiós compositor americà David Lang, figura cabdal del postminimalisme, interpretada a L’Auditori per l’excel·lent pianista Nico Muhly i el col·lectiu de músics de Berlín Stargaze.

Sónar celebrarà el seu 25è aniversari els dies 14, 15 i 16 de juny a Barcelona on comptarà amb més de 130 shows i convidats d’honor per a una celebració històrica.

Una producció de L’Auditori i el Festival Sónar. Amb el suport de Fundació Banc Sabadell