CONCURS INTERNACIONAL DE CANT TENOR VIÑAS Del 20 al 27 de gener 2019

56è Concurs Internacional Tenor Viñas
Del 20 al 27 de gener de 2019
Més de 500 inscrits d’arreu del món per participar a la 56è Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas

Els principals teatres d’òpera del món -Londres, Nova York, París, Milà, Berlín, Beijing, Los Angeles, Moscou i Madrid- escalfen motors per la nova edició del Concurs Internacional amb les audicions preliminars.

El jurat internacional que atorgarà els premis està format per Christina Scheppelmann, Viorica Cortez, Toni Gradsack, Sabine Hödl-Weinberger, Makvala Kasrashvili, Peter Mario Katon, Joan Matabosch, Tobias Hasan, Cristian Schirm, Dolora Zajick i Diane Zola .

La segona prova, la semifinal i la final tindran lloc a Barcelona del 20 al 27 de gener de 2019 al Conservatori del Liceu i al Gran Teatre del Liceu respectivament.

La 56a edició del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas se celebrarà del 20 al 27 de gener. Aquest novembre començaran les audicions preliminars que tindran lloc en els principals teatres d’òpera del món, com el National Centre for the Performing Arts of China(Beijing), Teatro alla Scala (Milà), Deutsche Oper BerlinThe Metropolitan Opera House (Nova York), Los Angeles Opera (EUA), Opéra National de ParísRoyal Opera House Covent Garden (Londres),Bolshoi Theatre of Russia (Moscou), Teatro Real (Madrid) i finalment el Conservatori Superior de Música del Liceu (Barcelona). Fins al moment s’han inscrit un total de 525 cantants d’entre 18 i 35 anys procedents de tot el món.

La nova edició del concurs comptarà amb un jurat internacional presidit per la directora artística del Liceu Christina Scheppelmann i que serà l’encarregat d’escollir els premiats entre tots els finalistes. Els membres d’aquest jurat formen part dels principals teatres d’òpera del món: Viorica Cortez (Romania), mezzosoprano; Toni Gradsack (Àustria), director de càsting del Teatro alla Scala de Milà; Sabine Hödl-Weinberger (Àustria), cap de l’oficina artística, Wiener Staatsoper; Makvala Kasrashvili (Geòrgia-Rússia), soprano i assistent del director musical del Teatre Bolshoi de Rússia, Moscou; Peter Mario Katona (Alemanya), director de càsting de la Royal Opera House Covent Garden de Londres; Joan Matabosch (Espanya), director artístic del Teatro Real de Madrid; Tobias Hasan (Àustria), responsable del departament artístic de la Staatsoper Berlin; Cristian Schirm (França), director artístic de l’Acadèmia de l’Òpera Nacional de París; Dolora Zajick (Estats Units), mezzosoprano; i Diane Zola (Estats Units) assistent del director general del MET.

Història del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas  

Des de l’any 1963, en què el Dr. Jacint Vilardell va fundar el Concurs en memòria del cèlebre tenor català Francisco Viñas, el certamen ha assolit un gran prestigi internacional amb el suport dels teatres d’òpera més importants del món.  Des dels seus inicis, el Concurs ha comptat amb la col·laboració del Gran Teatre del Liceu, que l’any passat es va incorporar a la Fundació Privada Francesc Viñas juntament amb la Fundació Puig, el grup Amics Concurs Tenor Viñas, la Fundació de Música Ferrer-Salat i el Conservatori del Liceu per dotar-lo d’un abast més internacional. Els principals teatres d’òpera d’arreu del món  s’han anat afegint, des de l’any 2008, a col·laborar amb el Concurs,: Teatro Real de Madrid, Opéra National de París, Royal Opera House CoventGarden de Londres, Teatroalla Scala de Milà i el Metropolitan Opera House de Nova York, Òpera de Los Angeles, Òpera deSan FranciscoÒpera de Berlín i Òpera de Beijing. Aquesta col·laboració consisteix en la realització d’audicions preliminars, cada mes de novembre, per part de les direccions artístiques d’aquests teatres, apropant el Concurs al lloc de residència dels cantants, facilitant així una major participació en la competició.

Durant aquests 55 anys s’han inscrit més de 12.000 cantants des de la primera edició, provinents d’un total de més de 110 països. El concurs s’ha situat com un dels més rellevants a nivell internacional i ha donat a conèixer grans veus de l’òpera com Vicente Sardinero, Elena Obraztsova, Anna Riera, Helga Müller, Alicia Nafé, Dalmau González, Natalia Troitskaya, Marina Bolgan, Enedina Lloris, Sumi Jo, Aquiles Machado, LadoAtaneli, Mariola Cantarero, Elena de la Merced, Antonio Gandía, Kurt Rydl, Olga Borodinao Lado Ataneli, entre molts d’altres.

24cb12dd-954e-4099-a5a7-26f8cabfbf4a

CONCURS INTERNACIONAL DE CANT TENOR VIÑAS 
Del 20 al 27 de gener 2019

Gran Teatre del Liceu (Barcelona)
Conservatori del Liceu
Més informació:
https://www.liceubarcelona.cat/ca/concursvinas