Continua el festival SÂLMON : Mercat de les Flors (del 30 d´octubre al 3 de novembre)

MALPEL~1

 

 

Continua el festival SÂLMON, mostra de talents europeus, al Mercat de les Flors, amb 4 espectacles que tindran lloc aquesta setmana. Destaquem la companyia grega AERITES, dirigida per la coreògrafa Patricia Apergi, amb una dansa molt física que l’està situant al nivell de companyies consolidades a Europa.

El seu espectacle, interpretat per 5 homes, reflexa la societat grega actual. Serà dissabte 2 i diumenge 3 a les 21 hores. Abans, a les 19 h, podrem veure a Eugénie Rebetez, que presenta una particular performance interpretada per ella mateixa.
Pots veure aquí vídeos de les peces:

AERITES DANCE COMPANY: http://mercatflors.cat/espectacle/planites-viators-errants/
EUGÉNIE REBETEZ: http://mercatflors.cat/espectacle/encore/

 

Dimarts 30 i dimecres 31 d’octubre / 21 h

JURIJ KONKAR I MARTIN KILVADY
Still

Amb Still, Jurij Konjar continua investigant el moment present, un procés que també s’entén com una recerca sobre la immobilitat i es pregunta, entre moltes d’altres, com observem el canvi? Com l’habitem? Què és una partitura útil? Quines instruccions dicta l’espai entre dos intèrprets? Quina inspiració ofereix una partitura a dos intèrprets que actuen plegats per primer cop? Pot ser un espai de trobada? Quin diàleg es pot observar en temps real?

Martin Kilvady, membre del col·lectiu d’Eslovàquia Les Slovaks va formar part de la companyia d’Anne Teresa de Keersmaeker Rosas i va col·laborar a la creació de moltes de les seves peces. També ha ballat amb Roberto Olivan i és membre de la companyia Zoo de Thomas Hauert, a més a més del ja mencionat col·lectiu Les Slovaks.
Jurij Konjar va estudiar a P.A.R.T.S, l’escola d’Anne Teresa de Keersmaeker. Ha treballat amb Les Ballets C de la B, Maja Delak o Janez Janša, entre d’altres. El 2007 va patir una lesió cranial que el va fer canviar el rumb de la seva obra, desenvolupant una pràctica d’improvisació personal. En els darrers anys també ha treballat en comunitats aïllades o amb problemes, on la creativitat és un element de màxima necessitat.

Investigació i interpretació Martin Kilvady, Jurij Konjar
Concepte Jurij Konjar
Partners modul dance del projecte Still Mercat de les Flors/Graner, Dance Gate Lefkosia, Duncan Dance Research Centre, CND Paris, Dansehallerne Copenhagen, Kino Šiška, Art Stations Foundation Poznan
Creat en el marc del projecte europeu modul-dance amb el suport del Programa Cultura de la UE

 

1 de novembre / 19 h al GRANER

JURIJ KONKAR I DANI ESPASA
Les Variaciones Goldberg de J.S. Bach

El 2007 Jurij Konjar va començar a fixar-se en el treball de vídeo de Walter Verdinas de les Variacions Goldberg, basades en la performance de Steve Paxton Les Variaciones Goldberg de J.S. Bach, interpretades per Glen Gould, improvisades per Steve Paxton. El 2009, per un seguit d’esdeveniments, Konjar va començar a assajar regularment, ballant la peça sencera cada dia de l’any següent. L’estrena de Les Variacions Goldberg va tenir lloc a Viena l’octubre de 2010.

En aquesta ocasió podrem gaudir de la trobada entre e Jurij Konjar i clavicemvalista Dani Espasa. D’aquest encontre surt una nova lectura de Les Variacions Goldberg. Tindrem la oportunitat de gaudir d’aquest diàleg amb la interpretació en directe de la peça fruit d’uns dies de trobada entre el Dani i en Jurij.

Dansa Jurij Konjar
Músic performance Dani Espasa
Musica Goldberg Variations BWV988, per Johann Sebastian Bach
Producció Ministeri de Cultura Eslovè
Coproducció Tanzquartuer Wien
Aquest espectacle tindrà lloc al Graner fàbrica de creació

 

2 i 3 de novembre / 19 h
EUGÉNIE REBETEZ
Encore

En la seva segona obra, Encore, la ballarina i coreògrafa Eugénie Rebetez, àlies Gina, presenta de nou un espectacle unipersonal. A mig camí entre la pallassada còmica i la lúgubre realitat d’una diva fracassada, la seva brillant sublimació del gènere es tradueix en una exuberant sensualitat, un moviment poderós i una visió seriosa, fins i tot patètica, de la condició humana.

Fins que s’abaixa el teló al final de l’obra, Encore segueix la mateixa línia que el seu espectacle predecessor, Gina (2010), que va ser àmpliament elogiat tant pel públic com per la crítica. I també aquest cop Rebetez ens obsequia amb una veu meravellosa que canta a l’amor i la pèrdua.

La coreògrafa i ballarina suïssa Eugénie Rebetez va estudiar dansa a Bèlgica abans de matricular-se a l’Institut de les Arts ArtEZ (Països Baixos), on va llicenciar-se en dansa i coreografia el 2005. Posteriorment va començar a treballar amb David Zambrano a Brussel·les i Amsterdam, i amb Zimmermann i De Perrot a Zuric. El 2008 es va establir a Suïssa. Des d’aleshores ha creat dos espectacles unipersonals: Gina (2010) i Encore (2013).

Coreografia, textos i interpretació Eugénie Rebetez
Música Kitty Daisy & Lewis, Henry Purcell, Eugénie Rebetez, Pascale Schaer, Johann Strauss, Antonio Vivaldi
Dramatúrgia Tanya Beyeler
Producció Verein Eugénie Rebetez
Coproducció Gessnerallee Zürich; Les Théâtres de la Ville de Luxembourg; Maison de la Danse de Lyon; ADC – association pour la danse contemporaine Genève; Schlachthaus Theater Bern; Festival éviDanse
Creat en el marc del projecte europeu modul-dance amb el suport del Programa Cultura de la UE

2 i 3 de novembre / 21 h
AERITES DANCE COMPANY
Planites (viators-errants)

L’última obra d’Aerites, una de les companyies gregues que més interès està despertant, manté viu l’esperit de passejar a la deriva pel laberint urbà. La ment col·lectiva i el cos de la ciutat són les matèries primeres en les quals es basa el treball de la companyia. Ara, aquests elements es tornen a avaluar de manera que el concepte de passejar sense rumb pel carrer (la dérive) abasta també el foraster, l’immigrant, la persona que viatja per gust o per obligació. Una dansa molt física i plena d’emoció.

Nascuda a Atenas, la directora de la companyia Patricia Apergi es proposa investigar la integració de la dansa contemporània amb els diferents tipus de dansa, expressió corporal, moviment i música que han sorgit a partir de la interrelació d’ingredients que pertanyen a civilitzacions diverses. Les seves peces comencen a representar-se a festivals de tota Europa.

Coreografia Patricia Apergi
Composició musical Vasilis Mantzoukis
Intèrprets, col·laboradors creatius Ilias Chatzigeorgiou, Nontas Damopoulos, Konstantinos Papanikolaou, Konstantinos Rizos, Dimokritos Sifakis
Assessorament dramatúrgic Roberto Fratini
Coproducció i residències Mercat de les Flors/Graner – Barcelona; Maison de la Danse- Lió; Hellerau Europäisches Zentrum der Künste – Dresden; Tanzhaus NRW – Düsseldorf; DanceIreland – Dublín; Duncan Dance Research Centre – Atenes
Amb el suport Centre Chorégraphique National Rillieux-la-Pape

Creat en el marc del projecte europeu modul-dance amb el suport del Programa Cultura de la UE