Conversaciones con mamá ( dissabte 20 de desembre . 21:00 h) Teatre-Auditori de Sant Cugat

Conversaciones con mamá de Santiago Carlos Oves

Data
dissabte 20 de desembre . 21:00 h

Teatre-Auditori de Sant Cugat

Autor
Santiago Carlos Oves

Versió
Jordi Galceran

Director
Juan Echanove

Intèrprets
María Galiana
Juan Echanove

Il·luminació
Juan Gómez Cornejo

​Escenografia i vestuari
Ana Garay

No és fàcil, però en ocasions un títol aconsegueix captar l’essència d’un relat. És el cas d’aquesta obra, adaptació teatral de Jordi Galceran de la pel·lícula argentina homònima. Una petita història plena de tendresa i tensió. Els mons allunyats d’una mare, convertida ja en una àvia que s’espavila sola, i el seu fill, marit i pare amb una vida resolta, es retroben davant d’un tràngol econòmic i familiar. Durant una hora i mitja serem testimonis de la seva conversa íntima, plena d’amor i humor.

Juan Echanove explica que quan va llegir la història de Juan Carlos Oves va sentir la necessitat de portar-la a escena. I que va tenir clar que aquest relat familiar, tot un homenatge a la gent gran amb personatges molt propers, era l’ocasió ideal per tornar a treballar en un escenari amb María Galiana, que ja havia fet de la seva mare en dues ocasions anteriors. Més enllà del que Conversaciones con mamá ens explica, la complicitat i l’ofici d’aquests dos actors asseguren una funció emocionant i inoblidable, que de ben segur ens tocarà la fibra i, qui sap?, potser ens farà saltar alguna llàgrima.

archivo2-espectacles-244

Una comèdia sentimental incisiva que explora la realitat fins al moll de l’os. Jordi Galceran, autor de l’adaptació, esplèndida, aconsegueix que no es noti el seu origen cinematogràfic. El seu treball i el de Santiago Carlos Oves conflueixen en un lèxic ric, precís, molt ben escollit i en un parlar que conjunta amb un gust excel·lent el llenguatge del carrer i el literari.

Javier Vallejo-El País

Més informació aquí https://www.koobin.com/stcugat/conversaciones