D’A Film Festival Barcelona 2020 El certàmen dedicat al cinema independent i d’autor celebrarà la desena edició del 30 d’abril al 10 de maig i dedicarà la seva retrospectiva a Jessica Hausner

La desena edició del D’A Film Festival Barcelona, que se celebrarà del 30 d’abril al 10 de maig, dedica la seva retrospectiva a la directora Jessica Hausner. La retrospectiva del D’A 2020 es realitza amb la col·laboració de la Filmoteca de Catalunya i comptarà amb la presència de la directora, que visitarà el festival i presentarà la seva darrera pel·lícula Little Joe a la Filmoteca.

La directora austríaca Jessica Hausner s’ha establert amb només cinc llargmetratges com una de les directores més personals del cinema europeu. Des del seu debut en el llargmetratge amb Lovely Rita, presentat a Canes 2001, sempre ha estat present als grans certàmens cinematogràfics. Amb Lourdes va obtenir el premi FIPRESCI a Venècia i el Giraldillo de Oro a Sevilla 2009. El seu darrer film, Little Joe, el primer rodat en anglès, es va presentar a la secció oficial de Canes 2019, on Emily Beecham va guanyar el premi a la millor actriu. 

El seu estil ha girat sempre al voltant del llenguatge cinematogràfic, d’allò que es mostra i allò que no es mostra, jugant entre realitat i imaginació i qüestionant així la percepció de l’espectador, amb unes obres subtils i fascinants que han permès que la comparin amb noms tan dispars i personals com Stanley Kubrick, Jacques Tati o Yorgos Lanthimos. Una directora imaginativa que fa un cinema agosarat, foscament còmic i visionari que pot passar de l’abstracció d’un film com Hotel a donar claus netament contemporànies per a la reformulació del gènere de terror de manera intel·ligent i provocativa a Little Joe, una pel·lícula que la confirma com una de les directores més fascinants del moment i un talent que caldrà seguir de ben a prop.