DANSA SOLIDÀRIA (29 d´abril) Projecte de l’Institut del Teatre organitzat amb el Mercat de les Flors

DANSA SOLIDÀRIA

Projecte de l’Institut del Teatre organitzat amb el Mercat de les Flors

Dansa Solidària_Foto Josep Aznar

 

 

 

 

 

 

Dansa Solidària és un projecte de dansa nascut a l’Institut del Teatre. És una proposta de llarg recorregut que el 29 d’abril, Dia Internacional de la Dansa, s’estrena al Mercat de les Flors, i que vol contribuir, des de la dansa, a ajudar els sectors més desfavorits de la nostra societat, a la millora de la qualitat de vida d’aquells que més ho necessiten.

Dansa Solidària s’ofereix a tots els municipis de Catalunya. El col·lectiu de dansa de l’Institut del Teatre se sent compromès amb el seu entorn social i vol col·laborar en les causes solidàries que cada municipi consideri més adients.
Dansa Solidària presenta un espectacle coreogràfic, els guanys del qual es destinaran a una causa solidària pactada i decidida amb l’ajuntament del municipi on s’actuï. En aquest cas, la taquilla del Mercat de les Flors es destinarà a un projecte solidari que relacioni dansa i societat. Aquest projecte serà triat per una comissió de selecció formada per un representant de l’APdC, un de l’Institut del Teatre i un del Mercat de les Flors. El mateix Dia Internacional de la Dansa es coneixerà la proposta guanyadora.

L’espectacle que presentem el 29 d’abril el realitzen els alumnes de dansa de l’Institut del Teatre: Escola d’Ensenyament Secundari i Artístic/Conservatori Professional de Dansa (EESA/CPD), Conservatori Superior de Dansa (CSD) i IT Dansa Jove Companyia de l’IT. Per a la part tècnica comptem amb la col·laboració de l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle (ESTAE).

L’espectacle consisteix en diferents propostes de tallers coreogràfics realitzats per les dues escoles de dansa que integren els estils que s’estudien a l’Institut del Teatre: clàssic, contemporani i espanyol. Totes les propostes -unes més acadèmiques i d’altres més agosarades- tenen un alt nivell d’exigència i de qualitat fruit del treball dels diferents cursos dels conservatoris de l’Institut del Teatre. Aquesta és una oportunitat per veure les noves generacions de ballarins i coreògrafs que aviat s’incorporaran al mercat laboral i artístic del nostre país.
Dansa Solidària conclou amb Minus 16 , d’Ohad Naharin, ballat per IT Dansa Jove Companyia de l’Institut del Teatre. Aquesta coreografia transcorre ràpidament per diversos estats d’ànim, de l’alegria a l’abatiment, de la intimitat a la diversió en grup. La peça provoca una especial relació entre ballarí i espectador, fent que esdevingui especialment propera i única cada vegada que s’interpreta.

 

 

PROGRAMA

1.- CYPHER CONNECTION. 1,30 min COREÒGRAF: Adrián Vega MÚSICA: Dj Fleg – Strife tv mixtape BALLARINS: Adrián Vega –

2.- NIGHT AND DAY. 2,30 min COREÒGRAF: Vicky Sàiz MÚSICA: Night and day. Cole Porter BALLARINS: Alumnes de 4t i 6è curs de Dansa Clàssica

3.- TOROERO. 2,52 min COREÒGRAF: Albert Hernández MÚSICA: Zorongo Gitano. Paco de Lucía BALLARINS: Albert Hernández

4.- MEMO. 10 min COREÒGRAF: Paloma Muñoz MÚSICA: Pink Martini y Rosemary Clooney BALLARINS: Wilson Santos Cerveira Baptista i Paloma Muñoz

5.- TODOS LOS RECUERDOS. 7 min COREÒGRAF: Sergio Pla MÚSICA: Anouar Brahem BALLARINS: Sergio Pla

6.- TANGUERA. 3,02 min COREÒGRAF: Belén Cabanes MÚSICA: Joaquín Turina BALLARINS: Paco Arrébola, Miranda Alfonso, Martí Corbera, Albert Hernández, Maria Muñoz, Elisabet Romagosa, Irene Tena

7.- BREAKING’ POINT. 2,30 min COREÒGRAF: Adrián Vega MÚSICA: Nujabes – Reflection eternal BALLARINS: Adrián Vega

8.- LA MIRADA. 8 min COREÒGRAF: Lali Ayguadé REPETIDOR: Emili Gutiérrez, Keith Morino MÚSICA: Nisi Dominus, RV 608 IV Cum Dederit A. Vivaldi / Bachar Mar-Khalifé Mirror Moon BALLARINS: Iris Borràs, Mariona Camacho, Mireia Campo, Raphael Damasceno, Xia Formentí, Berta Fornell, Júlia Godino, Enrique López, Júlia Matas, Alexa Moya, Helena Olmedo, Carlos Roncero, Inés Ruíz, Luís Jerónimo Ruíz, Joshua Tarifa, Lucas Tornero

9.- MINUS 16. 35 min COREÒGRAF: Ohad Naharin

 

ASSISTENT DE COREÒGRAF: Shani Garfinkel

MÚSICA: Pablo Beltrán Ruiz, Sway (versió anglesa de Norman Gimbel); Luiz Antonio &Djalma Ferreira, Recado Bossa Nova; Carl Ford, Choo Choo Cha Cha; Percy Faith, Chihuahua; Paul Lincke, Glom Worm Cha Cha Cha; Hava Nagila (tema tradicional jueu); Ehad mi yodea (cançó tradicional jueva); Harold Arlen, Somewhere over the Rainbow (adaptació de Marusha); Antonio Vivaldi, Stabat Mater / Nisi Dominus

ESCENOGRAFIA I VESTUARI: Ohad Naharin DISSENY

IL·LUMINACIÓ: Bambi (adaptada per Ohad Naharin)

BALLARINS: Clàudia Bosch, Wilson Baptista, Jesús Benzal, Patrick Cabrera, Jacob Gómez, Marina Fullana, Ole Kristian, Reginald Lefebvre, Guido Lucas Cuello, Laura Lliteras Pons, Maria Maestre, Rina Murakami, Anna Ramírez, Rosa Schipperij, Blanca Tolsa, Valerio Vacca i Marcel Casablanca – alumne en pràctiques-.

 

Coproducció de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, el Gran Teatre del Liceu i el Grec’09 Festival de Barcelona. Estrenada al Festival de Barcelona Grec 2009. Mercat de les Flors.