Dau Barcelona, festival del joc (12 i 13 de desembre)

DAU
Dau Barcelona, festival del joc

Dau Barcelona arriba a la quarta edició i es consolida com la gran festa de participació i de creativitat. L’entrada és lliure i s’adreça a un públic ampli. S’hi ofereixen jocs de tot tipus i per a totes les edats.

El festival se celebra els dies 12 i 13 de desembre, de les 10 del matí a les 8 del vespre.

Els jocs són l’única activitat de creació on el receptor final n’és sempre el protagonista absolut. Un joc és una creació que experimenten, literalment, les persones. A més, un joc és un fenomen de relació i de cohesió social de primer ordre. Per això, Dau Barcelona és un festival que s’adreça a les famílies i a la comunitat de jugadors avesats, als qual oferim l’ampli ventall de jocs que hi ha ara mateix a l’abast. Durant dos dies, els editors de jocs de taula presents al mercat i un bon nombre d’entitats de tota classe de jocs proposaran i ensenyaran jocs a grans i a petits. A partir de 5 anys tothom pot trobar el seu espai de joc a Dau Barcelona.

Els jocs, a més d’una activitat cultural i social, són també creació, de manera que Dau Barcelona posa l’accent en els autors de jocs. Enguany hem convidat autors amb merescut prestigi internacional.

El festival està organitzat per l’Institut de Cultura de Barcelona, amb el comissariat d’Oriol Comas. Com cada any, el festival edita una guia amb un recull dels millors jocs que es poden trobar actualment a les botigues.

A partir de l’edició 2014, Dau Barcelona és el festival del joc, de tots els jocs. A més de l’espai per als jocs de taula, amb una atenció especial per al joc infantil, comptem amb un notable programa d’activitats de jocs tradicionals i amb jocs de simulació històrica, de rol i de miniatures, a més d’activitats dirigides als jugadors especialitzats i als autors de jocs. En les seves tres primeres edicions, Dau Barcelona s’ha desenvolupat a Fabra i Coats Fàbrica de Creació de Barcelona.

Enguany s’escampa per la ciutat.

Fabra i Coats

Fabra i Coats continua essent la seu central del festival. Dau Barcelona n’ocupa la Fàbrica de creació, l’Espai Josep Bota, el Casal de Barri de Sant Andreu i el gran pati central del recinte. Hi hauran jocs per a tots els públics de la mà d’editorials catalanes i espanyoles, amb campionats, presentacions, una gran sessió nocturna, prototips i moltes més activitats.

Així mateix, el Consorci per a la Normalització Lingüística de Barcelona i la Plataforma per la Llengua conviden els assistents a jugar en català.

El Dau al Born

Els jocs històrics i de miniatures són una vessant del joc de taula que permet viure el fet de jugar de manera molt més immersiva. Aquests jocs ompliran tot el Born, de manera que el festival compta des d’ara amb dues seus.

Hi haurà un gran espai dedicat a la descoberta i la iniciació als jocs històrics, conduït pels membres del club de recreació històrica Rubicon de l’Hospitalet de Llobregat, un altre espai que posarem a disposició de clubs especialitzats en aquests jocs perquè puguin fer les seves partides a la vista de tothom, i un espai on les millors editorials del sector mostrin les miniatures que creen.

Jocs tradicionals

A les places de Sant Andreu es podrà jugar, durant el cap de setmana del festival, una pila de jocs tradicionals i populars, des dels jocs més coneguts, com les bitlles i la rutlla, a altres jocs que no tenen tanta fortuna, com el bèlit o la morra. Cal agrair la feina de la Companyia de Jocs l’Anònima, associació cultural sense ànim de lucre de difusió del joc i l’esport tradicional i popular, gràcies a la qual podrem gaudir de tots aquests jocs.

Canòdrom – Parc de Recerca Creativa

Aquest nou equipament acollirà, a més d’algunes reunions professionals del festival, els jocs, màgics i poètics alhora, de Guixot de 8

Les escoles al Dau

És de destacar l’espai específic per a les escoles de Sant Andreu, els nens i nenes de les quals ocuparan l’Espai Josep Bota els dies 9, 10 i 11 de desembre, amb un espai Dau només per a ells i elles.