Debussy, Ravel i Falla, en el centenari d’El Amor Brujo, centren el tercer concert de la temporada de l’Orquestra Camera Musicae al Palau de la Música (22 de maig)

Divendres 22 de maig • 20.30 h • Petit Palau

full_inner_page

 

 

 

 

 

 

 

Debussy, Ravel i Falla, en el centenari d’El Amor Brujo, centren el tercer concert de la temporada de l’Orquestra Camera Musicae al Palau de la Música

El concert, que tindrà lloc al Petit Palau, inclou peces clau dels compositors impressionistes Debussy i Ravel, estrenades durant l’estada de Falla a París

Divendres 22 de maig, a les 20.30 hores, tindrà lloc el tercer concert de la temporada de l’Orquestra Camera Musicae (OCM) al Palau de la Música Catalana amb el programa titulat El Amor Brujo 1915-2015. Falla i la influència de París. El concert se celebrarà al Petit Palau sota la direcció del titular de Camera Musicae, Tomàs Grau.

El concert proposa un viatge per l’impressionisme musical de principis del segle XX i la seva influència en l’obra de compositor Manuel de Falla, coincidint amb la celebració del centenari de l’estrena d’El amor brujo. Première rhapsodie de Debussy i Introducció et Allegro de Ravel van estrenar-se a París coincidint amb l’estada del compositor gadità a la capital francesa.

La tercera temporada de l’OCM al Palau combina propostes clàssiques amb altres més innovadores i proposa ‘programes de tall molt diferent per donar a conèixer l’orquestra en facetes distintes’, segons destaca el seu director artístic, Tomàs Grau.

3a temporada de l’Orquestra Camera Musicae al Palau de la Música Catalana
DEL 28 DE MARÇ AL 16 DE JULIOL

Concert 1: dissabte 28 de març de 2015, 18h, Sala de Concerts: LA CINQUENA DE BEETHOVEN i JUDITH
JÁUREGUI. Obres de Beethoven – Judith Jáuregui, piano – Tomàs Grau, director

Concert 2: dilluns 27 d’abril de 2015, 19h, Sala de Concerts: FRAGMENTS i ESCENES DE MUSICALS
(Concert extraordinari, fora d’abonament). Obres de Guinovart – Cor Jove de l’Orfeó Català – Albert Guinovart, piano – Esteve Nabona, director

Concert 3: divendres 22 de maig de 2015, 20.30h, Petit Palau: EL AMOR BRUJO 1915-2015. Falla i la influència de París. Obres de Falla, Ravel i Debussy – Tomàs Grau, director

Concert 4: dijous 16 de juliol de 2015, 20.30h, Sala de Concerts: DE CATALUNYA AL MÓN – Marta Mathéu, soprano – Albert Guinovart, piano – Tomàs Grau, director

El preu de les entrades és de 25€ i 20€, en el cas de la Sala de Concerts, i de 15€ en el cas del Petit Palau.
Consulteu descomptes i abonaments a través del web del Palau de la Música Catalana:
http://www.palaumusica.cat

Sobre l’OCM
L’Orquestra Camera Musicae (OCM) de la demarcació de Tarragona, fundada l’any 2006, va néixer en el marc de la companyia d’òpera del mateix nom amb l’objectiu de participar en les seves representacions operístiques. El setembre de 2007 es va presentar al públic en solitari. D’ençà de la temporada 2008-09, l’OCM organitza la seva pròpia temporada de concerts, amb caràcter estable, on compagina el repertori clàssic amb la descoberta de noves obres i de nous compositors.

L’Orquestra va iniciar la temporada 2009-2010 el seu projecte de residència a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell, vigent en l’actualitat.

L’OCM ha gaudit d’una gran rebuda per part del públic i ha estat seleccionada per participar en cites de la importància del San Miguel Mas i Mas Festival, el Festival de Música de Llívia, el Festival Interludi de Calonge, el Festival Internacional de Sabadell, el Festival Internacional de Cambrils, el Festival Internacional d’Altafulla o el Festival de Rialp, entre d’altres. Així mateix ha actuat en sales de concert com L’Auditori de Barcelona, el Teatre Principal de Maó i el Palau de la Música Catalana, on produeix la seva pròpia temporada de concerts d’ençà de la temporada 2012-2013. L’OCM també desenvolupa una temporada de concerts pròpia al Teatre Tarragona i al Teatre Fortuny de Reus.

De manera paral•lela a la seva activitat concertística, l’OCM ha enregistrat els discs Mediterráneo i Un conte de Nadal, i prepara diversos enregistraments, entre els quals destaca el de l’òpera Alba Eterna, del pianista i compositor Albert Guinovart, i el d’Estrenes de l’OCM, on quedaran reflectits tots els encàrrecs realitzats per la formació tarragonina al llarg d’aquests anys.

Des del seu inici, Tomàs Grau n’és el director titular i artístic, i des de la temporada de concerts 2012-13 el flautista Claudi Arimany exerceix el rol d’artista en residència. A partir d’aquesta temporada 2014-15, Jordi Mora és el principal director convidat de la formació.

L’Orquestra Camera Musicae compta amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals i de la Diputació de Tarragona, el patrocini de Repsol i de la Fundació Privada Mútua Catalana, i la col•laboració de Port Tarraco i Munich. És membre de l’Associació Catalana d’Orquestres Professionals