Del 15 al 26 de maig al Teatre Victòria EL SAINT PETERSBURG FESTIVAL BALLET I LA HUNGARY FESTIVAL ORCHESTRA. 40 BALLARINS I 38 MÚSICS EN DIRECTE.

KM7wWui0

 

 

 

 

 

 

 

40 ballarins i 38 músics. Torna el Saint Petersburg Festival Ballet a Barcelona. Aquesta vegada acompanyat per una gran orquestra en viu: la Hungary Festival Orchestra. Seran 2 setmanes d’actuacions al Teatre Victòria: del 15 de maig al 26 de maig i un total de 12 funcions . La primera setmana interpretaran La Bella Dorment, tot un clàssic de Piotr Ilich Txaikovski. La segona setmana, Giselle, d’Adolphe Adam. L’any passat el Ballet ja va actuar a Barcelona amb una molt bona acollida. Per això tornen. I ara amb una gran orquestra al costat.

El Saint Petersburg Festival Ballet té un gran prestigi i ha actuat a molts països europeus. Va ser fundat el 2009 per representar les millors tradicions i l’esperit del Ballet de Saint Petersburg (que pràcticament no actua fora de Rússia) en gires europees en primera instància i després mundials. El director artístic del Saint Petersburg Festival és Sergey Smirnov, que ens ha dit: “Estic molt content que per segon any consecutiu el Sant Petersburg Festival Ballet vingui a Barcelona. Aquest any amb dues obres mestres del món coreogràfic: La Bella Dorment amb la música de Piotr Txaikovski i Giselle amb música d’Adolphe Adam. I el que és especialment positiu, sobretot per a mi, és que aquest any l’espectacle ve acompanyat d’una orquestra simfònica. Som la primera companyia de ballet rus que ve a Espanya acompanyada d’orquestra. Estaré encantat de veure-us als nostres espectacles. Ens veiem a Barcelona.”

Els principals ballarins són: Elisabeta Bogutskaya i Aleksandr Abaturov, que han actuat en un reguitzell de països de tot el món. Per la seva banda, Elisabeta Bogutskaya també ens ha adreçat unes paraules: “ Tinc la sort de formar part de l’espectacle que presentarà la Companyia de Saint Petersburg Festival Ballet, amb les obres de La Bella Dorment i Giselle a Barcelona, on seré la ballarina que representarà Aurora i Giselle. Són dues personalitats femenines totalment diferents, i la meva tasca consisteix a fer arribar el caràcter de cada heroïna a l’espectador amb el captivador concepte coreogràfic i utilitzant només l’idioma del ball. Pel que fa a la resta, us esperen un increïble vestuari i decorats. I, evidentment, també, l’harmoniós i sincrònic treball de tot el ballet que espero que no us deixi indiferents. Esperem impacientment la nostra trobada. Fins aviat!”

Per la seva banda, la Hungary Festival Orquestra va ser fundada el 2005 pel virtuós músic Yaroslava Šimonova, que n’és també el seu director. El director artístic i el director de l’orquestra és Vadim Nikitin, famós director d’orquestra de Saint Petersburg.

Pel que fa als ballets, La Bella Dorment és un dels millors ballets del repertori clàssic. El mateix Pyotr Txaikovski sostenia que aquest era el seu millor ballet. A partir de la història sobre la bella princesa dorment i el príncep valent que la desperta amb un petó, Txaikovski va compondre algunes de les seves melodies més boniques. El magnífic disseny de l’escenari de la producció transporta el públic a un món de fades ple de bellesa.

Pel que fa a l’altre espectacle, el ballet també presenta la història d’una noia camperola anomenada Giselle, que mor amb el cor trencat quan descobreix que el seu amant està promès amb una altra. Les Wilis, un grup de dones sobrenaturals que ballen per als homes fins matar-los, criden Giselle des de la tomba. El seu objectiu és entregar el seu amant a les mans de la mort, però el gran amor que Giselle sent per ell l’alliberarà de les seves urpes.

El vestuari, els decorats i la il·luminació de tots dos espectacles realça sobre manera el gran treball dels artistes del ballet i de l’orquestra.

Les entrades ja són a la venda.

Representacions de La Bella Dorment: del 15 al 19 de maig.

Representacions de Giselle: del 22 al 25 de maig.

International BPM International BPM és la productora local amb base a Barcelona i Madrid responsable d’aquest projecte de ballet des del seu inici a l’any 2016. Sent especialistes en projectes culturals internacionals de primer nivell, presenten per primera vegada conjuntament a Espanya la companyia del Saint Petersburg Festival Ballet i la prestigiosa Hungary Festival Orchestra, amb la gran aportació de música en directe per a un ballet rus. International BPM ofereix grans obres de repertori de ballet en una producció que engloba música i dansa.