Del 18 al 20 de març, Barcelona es convertirà en la capital Europea del Gospel 

El 2º FESTIVAL INTERNACIONAL DE GOSPEL DE BARCELONA ‘ONE HEART’ SERÀ EL PUNT DE TROBADA, A NIVELL EUROPEU, DE DESTACATS ARTISTES D´AQUEST GÈNERE MUSICAL

Del 18 al 20 de març, Barcelona es convertirà en la capital Europea del Gospel 

Un gran concert al Palau de la Música amb 100 cantants a l’escenari i un multitudinari esdeveniment gratuït a la Plaça Reial, són els plats forts d’una segona edició que vol acostar el gospel contemporani al públic de Barcelona 

El Festival Internacional de Gospel de Barcelona que enguany tindrà lloc del 18 al 20 de març en diferents espais com El Palau de la Música, l’Auditori Axa o la Plaça Reial. Sota la direcció del pianista i compositor Ramón Escalé, la ciutat comptal es convertirà en l’epicentre de la música Gospel a Europa. Ramón Escalé ha explicat que el Festival s’iniciarà amb un congrés de directors que vol ser el punt de trobada, un lloc per intercanviar idees, i reflexions, així com de reconeixement dels professionals del Gospel, per donar visibilitat al gènere i ser conscient del moviment d’auge que s’està vivint en l’actualitat. El congres s’ha fet a partir una recerca de directors de tot el món, amb gent molt capdavantera del Gospel de llocs com Dinamarca, Suècia, Noruega, Holanda,  França, Itàlia, Kenya, Estats Units, Catalunya i la resta d’Espanya. El Congres de Directors es un acte exclusiu per a professionals del sector.

El festival ONE HEART té un format únic en el panorama musical del nostre país, i està dedicat íntegrament a l’estil musical del gospel. ONE HEART és més que un «festival» a l’ús, és un espai on aprendre i actuar al costat de figures rellevants del gospel internacional.

Els tallers que tindran lloc el 19 i 20 de marc a l’Auditori AXA, impartits Issac Cates és un dels referents del Gospel als Estats Units, director musical de la Concord Fortress of Hope Church a Kansas City amb més de 23 mil localitats; Bazil Meade, el fundador i director de la famosa London Community Gospel Choir; Hans Christian Jochisem provinent de Dinamarca i gran referent europeu, Didier Likeng de Camerun resident a Bèlgica i màxim exponent del gospel més tradicional, Lurine Cato,  l’estrella més emergent ara mateix a Gran Bretanya i Ramón Escalé que és un dels pioners en aquest gènere al nostre país.

És una fórmula en la qual els amants d’aquest gènere musical, ja siguin persones individuals o membres d’un cor, aprendran i milloraran les seves habilitats interpretatives i vocals, aprofundiran en la tècnica i coneixeran nous trucs, tot això amb l’oportunitat d’estar fent música. Perquè l’essència d’aquest festival, que és l’essència del gospel, és la de conviure i compartir. Aquesta és una trobada internacional de tots aquells que estimen aquesta música, més enllà de les creences, la procedència i les tradicions de cadascú. Aquest nou festival per a la ciutat de Barcelona va néixer doncs, amb l’objectiu de ser un espai de trobada i reunió entre professionals i públic aficionat al gènere.

L’assistència als tallers és prèvia inscripció al web: https://oneheartfestival.net/.

Gran Concert al Palau de la Música Catalana

En aquest gran concert podrem viure la enorme energia que es despendrà d’una formació de més de 90 artistes entre els solistes Isaac Cates (USA), Bazil Meade (UK), Hans Christian Jochimsen (DK), Lurine Cato (UK), Didier Likeng (B) i Ramon Escalé (CAT) acompanyats d´un cor de Gospel especial pel Festival on hi haurà cantaires de més de 20 nacionalitats, un gran cor  format per una selecció d’alguns dels cors més rellevants europeus a més de els cors locals Messengers i Esclat Gospel Singers,  a més de Goizargi Gòspel Choir del País Basc.
El repertori estarà composat per temes del Gospel contemporani i clàssic per tal d’aconseguir la connexió i complicitat més propera amb el públic. Al final del concert,  tots els assistents al ONE HEART Festival cantaran alguns temes conjuntament amb el cor de l´escenari.
El gran concert tindrà lloc el proper 19 de març al Palau de la Música,  i les entrades ja estan a la venda al web del Palau de la Música.
 
Concert gratuït a la Plaça Reial: El GOSPEL FEAST

El dia 20 de març tindrà lloc un acte a la Plaça Reial anomenat “GOSPEL FEAST” perquè serà un acte popular participatiu en el que intervindran tots els artistes invitats enguany juntament amb els inscrits als tallers. Aquest acte,  obert gratuïtament al públic,  ha estat possible gràcies al recolzament i el suport de La Associació Amics de la Rambla. L´escenari principal, en el que es situarà la banda de músics i els solistes,  l´ envoltaran més de 300 cantants entre participants als tallers i simpatitzants del gènere.  

El festival clourà en un acte a la tarda en el Foyer del Liceu amb un In House Concert. Es tracta d´un acte exclusiu pels participants, directors i artistes invitats.

En uns temps incerts i bastant convulsos, la música gospel, emotiva, vibrant i hipnòtica, uneix cors perquè per uns dies siguin ONE HEART i dir-li a el món des de Barcelona que integrant la música en les nostres vides un futur millor és possible.
 
 Horaris:
18 DE MARÇ 2022

De 9:30 / 19:15 – Congrés de Directors al l’Auditori AXA  (Avda. Diagonal 547. 08029 Barcelona)

19 DE MARÇ 2022

De  9:30 / 19:15 – Tallers al l’Auditori AXA  (Avda. Diagonal 547. 08029 Barcelona)
21:00H. Gran Concert al Palau de la Música Catalana  (Carrer Palau de la Música, 4-6 – 08003 Barcelona)

20 DE MARÇ 2022

10:00 a 12:30 – Taller de preparació del concert a la Plaça Reial. Lloc: Foyer Gran Teatre del Liceu (La Rambla, 55-59. 08001 Barcelona)
13:00 a 14:00  – GOSPEL FEAST a la Plaça Reial. Lloc: Plaça Reial. 08002 Barcelona


Venda d’entrades: www.palaumusica.cat
Web: www.oneheartfestival.net