Del 20 al 31 de desembre La plaça Catalunya serà un Polsim d’Estels

» La instal·lació artística de Plaça Catalunya planteja un univers plàstic, on a través de la poesia i efectes sonors, i la música, els visitants podran participar i veure tota una sèrie d’espectacles.

» Els personatges de la campanya de comunicació de Nadal d’enguany seran protagonistes d’algunes de les activitats lúdiques de la plaça.

» La plaça acollirà la 5a edició de la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària amb una oferta de 35 casetes on prop de 60 entitats i empreses oferiran un ampli ventall d’oferta per fer un consum responsable. » Les diferents instal·lacions i activitats convertiran la plaça i els seus voltants en un pol d’atracció cultural de la ciutat i del seu comerç

Una plaça Catalunya plena d’activitats

Del 20 al 31 de desembre la plaça Catalunya serà un Polsim d’Estels. La instal·lació artística d’enguany “Intrude Rabbit” de la creadora Amanda Parer ens planteja un univers plàstic, on a través de la poesia, efectes sonors, i música, els visitants de la plaça podran participar i veure tota una sèrie d’espectacles. La instal·lació de la plaça i les iniciatives que s’hi desenvolupen volen ser un pol de dinamització del centre de la ciutat, de la seva oferta cultural i del seu comerç. Metàfores visuals i sonores per encoratjar les bones pràctiques en la convivència i el respecte, dins d’un programa típicament nadalenc.

Una escenografia espectacular amb 6 conills inflables lluminosos amb la seva espectacular presència gegantina, remarcarà les emocions sensibles i afectuoses d’aquestes dates. El Nadal és una Festa familiar carregada d’esperança i de bons propòsits. Amb Polsim d’Estels, la plaça Catalunya ens mostrarà aquesta filosofia d’esperança en un futur millor.

Funcionament de l’espai en horari diürn

Espectacles:

De manera ininterrompuda, en horari d’11h a 14 h i de 16h a 18h, el conill central de grans dimensions esdevindrà un gran espai escènic on en horari diürn i fins que es faci fosc acollirà cada 30 minuts dos espectacles diferents, amb una pausa de 10 minuts entre cadascun d’ells.

● Espectacle musical, Els Nadalovitx, una petita orquestra que tocarà nadales d’arreu del món. Un concert musical participatiu en format de quartet en el qual els músics tocaran i cantaran cançons de Nadal representatives de diferents països d’arreu del món en la seva llengua d’origen. El públic participarà en l’espectacle comptant els números en diferents idiomes, en veu alta. Per tal que tothom pugui anar-los seguint, la cantant mostrarà un cartell amb les xifres escrites en lletres. El públic també aprendrà a felicitar el Nadal en diferents idiomes. L’equip artístic esta format per Branislav Grbic, Patricia Paisal, Albert Enkaminanko i Miguel Gonzalez Sanchez.

● Espectacle multidisciplinari, Benvinguda màgia Extracte d’una història original creada per a l’ocasió de l’escriptora Montse Ginesta. Una barreja de tradició i modernitat a través d’accions teatrals dinamitzades amb els espectadors. Els personatges d’aquestes accions promouran la convivència ciutadana i el respecte amb el medi ambient d’una manera festiva. L’equip artístic esta format per l’Alba Sarraute, David Piñol i Roc Sala

Tots els personatges corresponen a la campanya de comunicació municipal de Nadal i els missatges simbòlics que representen cadascun d’aquests personatges són:

✔ La tastadora. La nostra cultura i les altres cultures.

✔ L’entrenadora de tions. La ciutat dinàmica i col·laboradora.

✔ La inventora de joguines. Les joguines no sexistes

. ✔ La replantadora. La ciutat verda que tots desitgem.

✔ El carboner. La ciutat que no accepta l’especulació.

✔ L’embolicadora de regals. El comerç de proximitat, popular i social

Espai participatiu:

La resta d’instal·lacions de conills esdevindran uns decorats amb un photocall on, amb un vestuari artístic divertit i suggeridor, diferents animadors convidaran els visitants de la plaça a disfressar-se en la línia estètica de la campanya de Nadal 2019 i a fer-se una foto/postal per felicitar les festes.

Espai esportiu:

Esports participarà en aquesta edició d’enguany de la Plaça Catalunya amb una sèrie de jocs de fusta que promouen l’esport i actituds saludables per als més petits de tots

Funcionament de l’espai en horari nocturn

La plaça Catalunya en el seu horari nocturn, de 18h fins a 21h, esdevindrà un espai màgic que convidarà al públic a passejar-se arreu de la plaça. Efectes sonors, de llum i de veus en off evocaran la vida al bosc amb tota mena de sorolls; sons, udols d’animals, vida vegetal; rierols, salts d’aigua, vent, pluja, arbres i cant d’ocells. L’entorn boscós es presentarà a l’espectador, amb tota la màgia i versemblança possible. Les fonts se sumaran amb una il·luminació especial amb colors verds i blancs i cada conill gegant, evocarà un paisatge sonor concret que conviurà amb un de general que s’escoltarà des de tota la instal·lació.

Un seguit d’efectes molt impactants per reflexionar sobre si el bosc es un organisme viu necessari e insubstituïble per a la vida dels humans hem d’aprendre a preservar-lo i prendre consciència de la seva diversitat i complexitat.

Direcció de llum i so de l’espai : Andreu Fàbregas

Programació de llums i timecode :Isa Morales

Creació i producció del so: Alex Pérez / Playback Maracas

Sincronització i disseny de so: Marc Santa

Equip de Polsim d’Estels

Direcció artística i idea original: Marta Almirall

Ajudant de direcció artística i coordinadora de plaça: Cristina Cazorla

Guió i vestuari: Montse Ginesta

Escenografia: José Menchero escenografías

Producció: Puça Espectacles