DIARI D’UNA MILICIANA (del 8 de juny al 3 de juliol 2016) La Seca-Espai Brossa

b8d95c4a-d0f9-4eef-ba7c-66d991feb567DIARI D’UNA MILICIANA

Text Jaume Miró
Direcció Toni Galmés
Intèrprets David Anguera, David Bo, Xuel Díaz, Marta Garolera, Berta Pipó, Toni Galmés, Elena Sánchez, Júlia Santacana, Jaume Viñas/Guillem Balart
Ajudant de direcció Clàudia Tuneu
Vestuari Carla Díaz
Producció Elena Sánchez Ciércoles

 

Del 8 de juny al 3 de juliol del 2016

És possible resoldre un crim tants anys després?

SINOPSI
Relat personal i íntim recollit del diari d’una voluntària de la Creu Roja destinada a Mallorca en l’expedició Bayo. S’hi narren les vivències de cinc infermeres durant els divuit dies de l’expedició, que van des del desembarcament a Mallorca, que havia de suposar una victòria ràpida, fins al moment en què són abandonades a l’illa i decideixen combatre. Divuit dies que ens mostren les situacions de guerra en què es van veure involucrades i els conflictes interns del bàndol republicà, enfrontaments que les faran reflexionar sobre les seves idees i el seu paper en la guerra. El diari acaba sobtadament a causa de la seva captura.

Paral·lelament, l’obra mostra la investigació duta a terme pel mateix autor amb la voluntat de trobar el nom de la miliciana que va escriure el diari i que encara avui segueix sent un misteri. Aquesta recerca el portarà a saber què va succeir amb les cinc voluntàries.

DIARI D’UNA MILICIANA a la sala Leopoldo Fregoli de La Seca – Espai Brossa el dimecres 8 de juny a les 20:00h., i estarà en cartell fins al 3 de juliol de 2016.