Diumenge 11 d’octubre s’estrena el primer Matí musical per a Embarassades amb les entrades esgotades

Música des d’abans de néixer: la nova proposta del Servei Educatiu de L’Auditori per a embarassades i nadons fins als 12 mesos

auditori_embarassade_v3

 

 

 

 

 

 

 

Concerts per a embarassades i nadons – credit: Elisa Bernat

Diumenge 11 d’octubre s’estrena el primer Matí musical per a Embarassades amb les entrades esgotades

Està contrastat per tot tipus d’estudis científics que la música és beneficiosa a totes les etapes de la vida i també abans de néixer. És per això que L’Auditori estrena, aquest cap de setmana, un projecte que vol acompanyar a les famílies a donar els primers passos dels seus fills/es dins del món de la música.

El projecte comença amb el Matí musical per a embarassades a partir dels 4 mesos de gestació, en el qual es convidarà a les dones embarassades i les seves parelles a endinsar-se en aquesta nova etapa envoltats de música. A través de diferents activitats musicals adequades i desenvolupades per la pedagoga musical i directora del projecte Anna Roig Dolz, s’oferirà l’oportunitat de prendre consciència de la importància d’escoltar música des d’abans de néixer, així com de facilitar experiències que portin a sentir i viure sensacions que el nadó pot tenir dins la panxa. Aquest treball vivencial culminarà en un concert en directe, en el qual es treballarà com ha de ser l’escolta de l’embarassada i permetrà a les parelles en estat de gestació viure intensament la música. Tenint en compte que, un cop fora la panxa, el nadó reconeixerà els estímuls que hagi rebut dins d’aquesta, es facilitarà el repertori de músiques treballades durant el taller i concert perquè cada dia els pares puguin repetir-ho a casa i puguin treballar la benvinguda del nadó amb cançons i discografia adequada.

La durada del taller és de tres hores i mitja (de 10.30h a 14h) i s’estrenarà aquest diumenge 11 d’octubre. Es repetirà el 10 de gener i 8 de maig de 2016.

La següent etapa és el Taller per a nadons pensat per a famílies amb infants de 0 a 12 mesos. A través d’activitats musicals i sensorials es vol fomentar el vincle afectiu entre infant i adult, alhora que es vol fer prendre consciència de la importància d’escoltar música des de ben petits. Aquests tallers tindran una durada de 45minuts i es faran els dies 31 de gener i 22 de maig de 2016.

La culminació del procés arriba amb el Concert per a nadons, un viatge musical per descobrir un món ple de sensacions, sons i melodies que aniran deixant empremta en la seva memòria auditiva i sensorial. Els concerts seran els dies 28 de febrer i 12 de juny.

Amb aquesta nova programació L’Auditori s’obre al segment de públic del futur: els nadons, que després podran seguir assistint a L’Auditori en la programació de concert i activitats familiars que comença el 7 de novembre amb Tubs i Tubes i s’allarga fins el mes de juny de 2016 amb una cinquantena de propostes per compartir en família.