Cine y series

Diumenge 27 de gener de 2019, la gran nit del cinema català

Diumenge 27 de gener de 2019, la gran nit del cinema català
gaudi_estatuetes
 • El Palau de Congressos de Catalunya acollirà enguany la cerimònia dels XI Premis Gaudí
 • La lectura de nominats s’avança a l’11 de desembre
 • La cursa donarà el tret de sortida el 7 de novembre, amb la Festa de Candidats i Candidates
 L’1 d’octubre va finalitzar el període d’inscripcions als XI Premis Gaudí. S’hi han pogut inscriure els llargmetratges, documentals i pel·lícules per a televisió estrenats entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2018, així com els curtmetratges qualificats entre l’1 d’abril de 2017 i el 30 de setembre de 2018 que no es van presentar a l’anterior edició dels Premis Gaudí.

El calendari de l’onzena edició dels guardons arrencarà el 7 de novembre amb la Festa de Candidats i Candidates, tradicional punt de trobada en el qual l’Acadèmia del Cinema Català dóna la benvinguda a tots els inscrits a la cursa. El dimarts 13 de novembre tindrà lloc la projecció dels 10 curts seleccionatsper competir a la primera volta de votacions. Els quatre títols que la superin seran nominats al XI Premi Gaudí al Millor Curtmetratge. Serà una sessió oberta al públic que comptarà amb presentació i debat amb els membres dels equips tècnics i artístics d’aquestes produccions.

L’onzena edició dels Gaudí inclou dues novetats. La primera d’elles és el canvi de data de la lectura de nominats, que s’avançarà dues setmanes respecte les convocatòries anteriors. L’11 de desembre l’Acadèmia farà públiques les nominacions ens les 22 categories dels Premis. La segona és el nou emplaçament de la gala de lliurament dels guardons, ubicada enguany al Palau de Congressos de Catalunya (Avinguda Diagonal, 661-671. Barcelona). Aquesta cerimònia, coproduïda per l’Acadèmia i  Televisió de Catalunya, tindrà lloc el diumenge 27 de gener de 2019 i comptarà un any més amb la direcció artística de Lluís Danés, director de cine i teatre, guionista i escenògraf.

Les Bases que regeixen la XI edició dels Premis Gaudí van ser aprovades per la Junta directiva de l’Acadèmia el 26 de juny de 2018 i es van registrar a la Notaria Andújar & Roselló & Martínez de Salinas de Barcelona.

Calendari XI Premis Gaudí

 • Primera volta de votacions: del 8 de novembre al 5 de desembre de 2018
 • Festa de Candidats i Candidates: 7 de novembre de 2018
 • Projecció de curtmetratges candidats : 13 de novembre de 2018
 • Lectura de nominats : 11 de desembre de 2018
 • Període de votació del Premi Especial del Públic a la Millor Pel·lícula: del 17 de desembre de 2018 al 15 de gener de 2019
 • Segona volta de votacions: del 2 al 22 de gener de 2019
 • Foto de nominats: 11 de gener de 2019
 • Gala XI Premis Gaudí: 27 de gener de 2019
L’Acadèmia del Cinema Català rep el suport de: GENERALITAT DE CATALUNYA – DEPARTAMENT DE CULTURA – ICEC /  DIPUTACIÓ DE BARCELONA / AJUNTAMENT DE BARCELONA / FUNDACIÓ SGAE / FUNDACIÓ AISGE / LOTERIA DE CATALUNYA / EGEDA – FILMOTECH / GREMI D’EMPRESARIS DE CINEMES DE CATALUNYA

Mitjans de comunicació oficials: TELEVISIÓ DE CATALUNYA / CATALUNYA RÀDIO / LA VANGUARDIA / XARXA DE COMUNICACIÓ LOCAL

Patrocinador oficial: ESTRELLA DAMM

Seu oficial: PALAU DE CONGRESSOS DE CATALUNYA

Perruqueria oficial: L’ORÉAL PROFESSIONNEL

Maquillatge oficial: CAZCARRA IMAGE GROUP