Diumenge torna el Vermut Jazz! Concerts gratuïts a l’escenari exterior de L’Auditori (del 7 de maig al 18 dejuny)

 

Diumenge torna el Vermut Jazz! Concerts gratuïts a l’escenari exterior de L’Auditori

 image007 (1)

 

 

Del 7 de maig al 18 de juny tothom qui ho vulgui podrà gaudir de les millors propostes de jazz iflamenco mentre pren el vermut

 

Amb l’arribada del bon temps aquest diumenge torna a L’Auditori el característic escenari a l’aire lliure del Vermut Jazz que enguany se celebrarà del 7 de maig al 18 de juny. Un any més aquesta programació s’organitza juntament amb l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM) i per primera vegada comptarà amb la col·laboració de Ciutat Flamenco, el festival de flamenco del Taller de Músics. Al Vermut Jazz s’hi podran escoltar 6 propostes d’estils diferents dins de la sonoritat del jazz composant una fotografia de l’actual escena del jazz a Barcelona.

 

7 de maig -12,45 h

MARTÍN LEITON BIG BAND

Martín Leiton Big Band és un projecte que neix a l’escena de la música en directe de la ciutat de Barcelona, reunint alguns dels intèrprets en actiu més destacats i consolidats juntament amb alguns dels músics emergents més interessants. La formació neix per interpretar la música de Martín Leiton escrita i arranjada per a big band per ell mateix. La seva proposta musical neix de la formació clàssica de big band (4 trompetes, 5 saxos, 4 trombons, guitarra, piano, contrabaix i bateria) però busca portar aquest format a una música influenciada pel ric entorn musical del qual els músics i els oients beuen avui dia, com la música afroamericana, el folklore, les músiques ètniques i, per descomptat, el jazz.

 

14 de maig – 12,45 h

ELADIO REINÓN JAZZ QUINTET

Un concert en el que podrem gaudir d’un tast de les composicions originals del darrer treball discogràfic de Eladio Reinón (Misceladio, editat pel segell Jazztones) junt a una selecció de clàssics del jazz adaptats especialment per a aquesta formació. L’estètica musical del quintet recull influències de diverses tradicions musicals, des del flamenc i la música llatina fins a la música clàssica de principis del XX, però sempre amb el jazz com a principal referent i amb la improvisació com a element primordial.

 

21 de maig – 12,45 h

LLUÍS GÓMEZ “DOTZE CONTES” TRIO

Lluís Gómez és un reconegut banjista, violinista i mandolinista reconegut a dins i fora del nostre país, director del Festival Al Ras i del Barcelona Bluegrass Camp, professor al prestigiós campus a Virton, Bèlgica, amb una llarga trajectòria als escenaris i a la difusió del banjo de cinc cordes, ens proposa un viatge al voltat de diverses músiques com són el Bluegrass, Swing, Blues, Folk… en definitiva música acústica en estat pur. Amb una llarga llista d’àlbums gravats amb altres projectes, té dos àlbums a nom seu, “Quartet” del 2007 i l’actual “Dotze contes” 2017, en el que han gravat gent com Jean Marie Redon, Fred Simon, Ron Cody, Chris Luquette, Bernard Minari i Henrich Novák a escala internacional i Josep Traver, Joan Pau Cumelles, Miguel Talavera, Oriol Gonzàlez, Maribel Rivero i Oriol Saña. Tot un ventall de propostes per presentar aquest nou àlbum, Dotze contes, una mirada diferent d’aquest gran instrument, el banjo de cinc cordes.

 

28 de maig – 12,45 h

MUCHACHO Y LOS SOBRINOS

Gitanos catalans, de Barcelona, del carrer de la Cera i d’Hostafrancs. Són amics d’infància, compares i germans. La seva rumba s’ha gestat en celebracions de prometatge i casaments gitanos, convencions i concerts. Són l’herència de Peret, el rei de la rumba,, i també de grans noms com el Pescaílla, Chipén o Estrellas de Gràcia, per esmentar-ne uns quants. El seu projecte fuig de mesclar la rumba amb altres pals; ens presenten una rumba catalana pura i autèntica, amb el “ventilador” com a pal de paller de les composicions. Fugen dels concerts tradicionals, fan juergas de temes propis i versions de clàssics de la rumba catalana en què, fins i tot, pot aparèixer algun ballador. La música que toquen en la intimitat d’aquesta comunitat gitana de Barcelona la traslladen als escenaris d’una manera desacomplexada i, a vegades, improvisada. És una manera autèntica de viure les seves juergas i festes.

 

4 de juny – 12,45 h

Dr. GO

Dr. GO és una electritzant proposta de jazz-funk que segueix l’estela dels nous «Organ combo» sorgits a finals dels 90, i suma a això picades d’ullet a l’era daurada del hammond trio i el seu so vintage. El resultat és una vital conjunció de jazz modern, electro funk, rock i fins algun estilitzat bolero, realitzada a través de sòlides composicions originals, improvisació d’alta volada i una forta dosi de groove. El trio està format pel pianista, organista i compositor xilè Fran Suárez, el barceloní Ignasi Cussó a la guitarra i el canari Ramón Díaz a la bateria, oferint un potent i curós directe que connecta instantàniament amb el seu públic. El seu primer treball discogràfic «Noctàmbuls» s’ha presentat en directe en nombroses ocasions, incloent una actuació per a la sèrie «Blues i Ritmes a l’estudi» (TV3). Actualment es troben presentant el seu segon projecte, «Dr. GO plays Led Zeppelin», on aborden el repertori de la mítica banda anglesa a través del so groove, la improvisació i l’original estil Dr. GO.

 

11 de juny – 12,45 h

MATHILDE TOUSSAINT QUARTET

Mathilde Toussaint és una de les aparicions més destacades dins la nostra escena musical. Nascuda a França (al si d’una família amb arrels a l’illa de Reunion) als seus 22 anys d’edat destaca tant per la força de la seva veu com per la qualitat de les seves interpretacions i de les seves composicions a les que s’hi ha vessat la tradició de les grans veus de la música negra. En aquesta ocasió actuarà acompanyada de quatre músics amb els quals presenta una selecció de composicions pròpies i algunes versions.