Divendres 3 de juliol arrenquen els concerts de guitarra del MUHBA al Park Güell

El Museu d’Història de Barcelona – MUHBA ofereix al juliol quatre concerts de guitarra al Park Güell i un recital poètic al MUHBA Vil·la Joana
Al mes de juliol el Museu d’Història de Barcelona – MUHBA recupera les seves activitats presencials amb visites i itineraris urbans i dues propostes musicals a espais privilegiats:

Els divendres 3, 10, 17 i 24 de juliol arriba el cicle de concerts d’estiu al Park Güell Guitarra/Bcn, que ens farà gaudir de la guitarra clàssica d’Àlex Garrobé, la mediterrània i flamenca de Chicuelo acompanyat per Marco Mezquida i Paco de Mode, la guitarra mestissa de Pyrophorus Guitar Duo i del jazz manouche de la mà del quintet del guitarrista Albert Bello i el violinista Oriol Saña. 

El dijous 16 de juliol al MUHBA Vil·la Joana podrem gaudir de l’espectacle Paraules i sons de Barcelona. Itinerari per la ciutat del XIX i XX, u
n passeig amb contrapunt musical pels relats literaris que han construït l’imaginari de la Barcelona contemporània a càrrec de l’actriu i rapsoda Gemma Sangerman, acompanyada pel clarinet d’Oriol Romaní.

Els concerts són gratuïts però requereixen reserva prèvia al web del MUHBA.
CICLE DE CONCERTS I ESPECTACLE LITERARI

CONCERTS
GUITARRA/BCN 

3, 10, 17 I 24 DE JULIOL, 21 H
PARK GÜELL

Els concerts i les visites al Park Güell es fan amb la col·laboració de B:SM

ESPECTACLE 
PARAULES I SONS DE BARCELONA

16 DE JULIOL, 18.30 H
MUHBA VIL·LA JOANA

ACTIVITATS GRATUÏTES AMB RESERVA PRÈVIA A LA WEB DEL MUHBA
Aquest mes de juliol,el Museu d’Història de Barcelona – MUHBA recupera les seves activitats presencials amb visites i itineraris urbans i amb dues propostes musicals a espais privilegiats:

La primera és el cicle de concerts d’estiu al Park Güell Guitarra/Bcn que oferirà 4 concerts els dies 3, 10, 17 i 24 de juliol, a les 21 h, i que tindrà com a protagonista la guitarra.

Barcelona ha estat molt vinculada a la guitarra des dels orígens de l’instrument. Joan Carles i Amat va publicar-ne un tractat el 1596 i des de llavors la ciutat va esdevenir una autèntica capital de la guitarra, coneguda i valorada per prestigi dels seus constructors, guitarrers i corders, així com per compositors i intèrprets de prestigi. Aquesta tradició continua avui i segueix enriquint Barcelona, amb la versatilitat i popularitat d’un instrument que permet incorporar tota mena de tècniques, sonoritats, estils i influències musicals de territoris i cultures molt diverses.

Els concerts del cicle Guitarra/Bcn tenen la guitarra com a fil conductor, el Park Güell de Barcelona com a escenari privilegiat i quatre estils diferents com a protagonistes: 

La guitarra clàssica, el 3 de juliol, serà el primer concert del cicle, on Àlex Garrobé, un dels millors guitarristes clàssics actuals, farà un recital antològic d’obres d’autors barcelonins com Ferran Sor, Miquel Llobet o Joan Manén, o estretament vinculats a la ciutat com Eduardo Sáinz de la Maza o Marco Smaili, de qui sentirem l’emotiu homenatge que va dedicar a Tete Montoliu. 

La guitarra mediterrània i flamenca, el 10 de juliol, la gaudirem de la mà del trio format per Marco Mezquida (piano), Chicuelo (guitarra) i Paco de Mode (percussions) que ens oferiran una selecció del seu exitós treball discogràfic «No hay dos sin tres», un brillant mosaic sonor que va del flamenc a la rumba amb connexions amb la tradició barcelonina de la guitarra i pel qual han rebut el Premi Ciutat de Barcelona de Música.

La guitarra mestissa, el 17 de juliol, serà el duet de joves guitarristes cubans residents a Barcelona Pyrophorus Guitar DuoAlí Arango i Josué Fonseca, qui ens endinsarà en el mestissatge d’aquestes dues tradicions musicals a través de la guitarra, amb un repertori d’anada i tornada que va des del bolero, el son o les guajiras fins a relectures de cançons populars catalanes, i noves creacions nascudes a Barcelona.

Tancant el cicle, La guitarra i el jazz manouche, el 24 de juliol, comptarà amb el guitarrista Albert Bello i  el violinista Oriol Saña amb el seu quintet, un dels millors de jazz manouche del panorama actual. Acompanyats de Camil Arcarazo i Claudi Làzaro (guitarres rítmiques) i Joan Motera (contrabaix) ens proposen un viatge fascinant i ple de swing als anys de la República, quan van proliferar a Barcelona els Hot Jazz Clubs que van importar aquest peculiar estil impulsat per Django Reinhardt i Stéphane Gappelli. 

Tots els concerts es faràn al MUHBA Park Güell, a la plaça de la Natura i seran gratuïts amb reserva prèvia al web del MUHBA.
El MUHBA també ens convida, el 16 de juliol, a un espectacle literari molt especial a l’exterior del MUHBA Vil·la Joana, casa Verdaguer de la literatura de BarcelonaParaules i sons de Barcelona. Itinerari literari per la ciutat del XIX i XX és un passeig amb contrapunt musical pels relats literaris que han construït l’imaginari de la Barcelona contemporània, amb textos triats i llegits  per l’actriu i rapsoda Gemma Sangerman, acompanyada pel clarinet d’Oriol Romaní.

Les paraules són de Joan Brossa, David Castillo, Josep Maria Espinàs, Tomàs Garcés, Àngel Guimerà, Guerau de Liost, Joan Maragall, Oriol Martorell, George Orwell, Carles Pi i Sunyer, Josep Pla, Francesc Pujols, Mercè Rodoreda, Montserrat Roig, Josep Maria de Sagarra, Joan Sales, Joan Salvat-Papasseit, Jordi Sierra i Fabra i Jacint Verdaguer. Les músiques que acompanyen els textos són tradicionals catalanes, populars i peces de Joaquim Homs, Igor Stravinsky, John Cage,  J. S. Bach i improvisacions.

L’espectacle serà el dijous 16 de juliol a les 18.30 h als exteriors del MUHBA Vil·la Joana, Casa Verdaguer de la literatura de Barcelona. L’accés serà gratuït amb reserva prèvia al web del MUHBA.

CICLE DE CONCERTS I ESPECTACLE LITERARI

CONCERTS
GUITARRA/BCN 

3, 10, 17 I 24 DE JULIOL, 21 H
PARK GÜELL

Els concerts i les visites al Park Güell es fan amb la col·laboració de B:SM

ESPECTACLE 
PARAULES I SONS DE BARCELONA

16 DE JULIOL, 18.30 H
MUHBA VIL·LA JOANA

ACTIVITATS GRATUÏTES AMB RESERVA PRÈVIA A LA WEB DEL MUHBA