Don Pasquale, la tercera òpera de Donizetti amb llibret de Giovanni Ruffini, torna al Gran Teatre del Liceu de la mà d’un dels directors d’escena més destacats del moment, Laurent Pelly (del 16 al 27 de juny)

LAURENT PELLY TORNA AL LICEU DESPRÉS DELS ÈXITS DE CENDRILLON I LA FILLE DU RÉGIMENT

El dramma buffo es podrà veure del 16 al 27 de juny al Gran Teatre

don-pasquale_cat

 

 

 

 

Don Pasquale, la tercera òpera de Donizetti amb llibret de Giovanni Ruffini, torna al Gran Teatre del Liceu de la mà d’un dels directors d’escena més destacats del moment, Laurent Pelly. El muntatge que s’estrena el proper 16 de juny és una nova producció del Liceu en coproducció amb l’òpera de San Francisco i el Festival de Santa Fe de Nou Mèxic, on es va estrenar l’estiu passat. Estarà en cartell fins el 27 de juny sota la direcció musical de Diego Matheuz i amb un doble repartiment que encapçalen Lorenzo Regazzo i Roberto de Candia com a Don Pasquale, les sopranos Valentina Nafornita i Pretty Yende com a Norina, i Juan Francisco Gatell i Antonino Siragusa en el personatge d’Ernesto.

Com a dramma buffo, Don Pasquale, és una de les òperes més importants del repertori còmic italià, que compta amb una música cent per cent teatral i una tradició arrelada a la Commedia dell’arte. La seva estrena va ser el 3 de gener de 1843 al Théâtre Italien de París. Al Liceu es va poder veure per primera vegada el 1848 i fins a la seva darrera representació, el 13 de maig de 1986 s’ha pogut veure 89 vegades en el coliseu de La Rambla.

Després dels èxits de La fille du régiment (2010), Les contes d’Hoffmann (2013) i Cendrillon (2013), Pelly presenta una història a cavall entre l’amor i la diferència d’edat. L’obsessió d’un vell ric per casar-se i negar l’amor al seu nebot Ernesto amb Norina és l’eix central de l’òpera que Pelly presenta amb una impactant escenografia que acaba cap per avall. Embolics, lliçons de vida i molts entrebancs per retrobar un final feliç on el doctor Malatesta aconsegueix unir la jove parella després d’escarmentar a Don Pasquale amb un fals matrimoni.