Dones i cançons (Palau Robert) del 19 de desembre al 6 de gener

dones1-700x70

El Palau Robert presenta, del 19 de desembre al 6 de gener de 2014, l’exposició itinerant “Dones i cançons”, que, a través d’una mostra de fotografies de vint-i-cinc dones que canten i fan cançons, representatives del panorama musical català, vol reflectir la continuïtat, diversitat i riquesa de la tradició musical de les cantants catalanes.

La mostra, que es podrà visitar a la Sala d’Actes de les Cotxeres, és una iniciativa duta a terme gràcies a la col·laboració entre l’Institut Català de les Dones del Departament de Benestar Social i Família, i la revista Enderrock.

“Dones i cançons» mostra el treball fotogràfic del cap de la secció de fotografia d’Enderrock, Juan Miguel Morales, que va retratar vint-i-cinc dones que canten i fan cançons per al monogràfic sobre aquesta temàtica que la revista va publicar el mes de gener, juntament amb un CD, per commemorar l’Any de les Dones a la Cançó i els 50 anys de la mítica cançó “Se’n va anar”, popularitzada per Salomé, la primera dona de la cançó en català.

Les vint-i-cinc cantautores són: Andrea Motis, Anna Roig, Beth, Big Mama, Bikimel, Carme Canela, Clara Andrés, Esther Condal, Franca Masu, Guillermina Motta, Ivette Nadal, Joana Serrat, Lídia Pujol, Maria Cinta, Maria Coma, Maria del Mar Bonet, Maria Rodés, Marina Rossell, Marta Rius, Meritxell Gené, Montse Castellà, Névoa, Núria Feliu, Rosa Pou i Sílvia Pérez Cruz.

foto
©Juan Miguel Morales

Aquesta mostra s’ha pogut veure a Girona, Sant Feliu de Guíxols, Tortosa, Lleida i Vilanova i la Geltrú gràcies a la col•laboració del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura.

El Pla estratègic de polítiques de dones 2012-2015 del Govern de la Generalitat de Catalunya té entre els seus objectius la visibilització del talent, l’emprenedoria i les carreres professionals de les dones en diferents àmbits.